Industrien fik lov at censurere EU’s forskningsrapport – Stop den nye godkendelse af Roundup!

Nye afsløringer: EU’s fødevaremyndighed lod industrien strege i sin rapport – og Monsantos Roundup blev erklæret ufarlig. Produktionstilladelsen står til at blive forlænget med 10 år. Mere end en million har skrevet under på kravet om forbud.

Bayer_MonsantoInden EU’s fødevaremyndighed EFSA i 2015 fremlagde sit ‘forskningsresultat’, der – helt modsat WHO – frikender Roundup og dets indholdsstof fra at være kræftfremkaldende, var konklusionerne en tur omkring de involverede monopolers lobbyister.

Det fremgår af en email korrespondance, at der blev foretaget ændringer i den endelige konklusion – men hvad den bestod er skjult. Den 19. juli mødes EU-landenes ‘eksperter’ for at diskutere det forslag, som EU Kommissionen har stillet om en ny 10 års forlængelse af brugen af Roundup – på trods af enhver sund fornuft.

Værsgo og streg ud!

Den 30. oktober 2015, sendte EFSA en email til konsulentfirmaet Knoell, der arbejder for ‘the Glyphosate Task Force’, en industrikoalition under ledelse af Monsanto. I mailen udtrykte EFSA ønske om:
“at give jer mulighed for at fjerne fortrolige data fra EFSA’s konklussioner og baggrundsdokumenter”.

Emailen indeholdt et link med et password der gav adgang til EFSA’s interne server, og hermed gav industriens lobbyister mulighed for at se agenturets endelige konklusioner og anvende “et overstregningsværktøj der tilslører den relevante tekst og fuldstændig fjerner den bagvedliggende information fra dokumentet”.

Se Industry edited EFSA’s Glyphosate evaluation ahead of publication

EFSA’s undersøgelse kom som et modsvar på WHO’s opsamling af tilgængelig forskning på området – der havde erklæret Roundup for ‘sandsynligvis kræftfremkaldende for mennesker’.

Dagen før EFSA offentliggjorde dets endelige vurdering af glyphosat gav industrikonsulenten grønt lys, eftersom the Glyphosate Task Force havde “accepteret det overstregne” – idet de skrev til EFSA at “I kan gå videre med publiceringen”.

EU’s såkaldte videnskabelige konklusioner kan ikke tillægges nogen form for værdi. Baggrundsmaterialet er ikke offentligt tilgængeligt – og det er nu også dokumenteret at industrien selv har haft det sidste ord.

Glyphosat-Grafik-1200x630Underskriftsindsamlingen, der kræver forbud mod Roundup, er nu oppe på over 1,3 millioner underskrifter

Se også

Forbyd det kræftfremkaldende Roundup! EU og Monsanto forsøger igen at forlænge tilladelsen i 10 år
KPnet 19. juni 2017

I Californien kan Roundup give kræft – men ikke i EU
Økologisk Landsforening 12. juli 2017

 

KPnet 15. juli 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater