Rejseberetning fra Spanien: “Sojurn in Spain” – Af Ron Ridenour (eng)

Henover sommeren bringer KPnetBlogs en spændende rejseberetning fra dagens Spanien. Den amerikansk fødte journalist og fredsaktivist Ron Ridenour har sammen med Jette Salling rejst i Spanien fra syd til nord, hvor de har mødt kulturen, historien og  menneskene. Rejseberetningen vil blive bragt som føljeton i 7 dele. Teksten er på engelsk.

Af Ron Ridenour med collager af Jette Salling

Ron_1

Fra introduktionen

Mens vi nød den helsebringende sol langt fra det grå Danmark iagttog min kæreste Jette og jeg vigtige udviklinger, mens vi rejste gennem Spanien i årets to første måneder.

Vi så gamle gravsteder og geologiske ejendommeligheder og besteg bjerge hvor vi indsnusede den rige flora. Vi boede i syd, øst og nord fra Fuengirola, Mijas, Antequera, Granada, Málaga (Picasso’s hjemby) til Almería, Barcelona, Bilbao, San Sebastian, Guernica, Burgos-Atapuerca og Madrid.

Vi talte med folk fra ETA (Euskadi Ta Askatasuna/Basque Homeland and Freedom) netop da organisationen nedlagde våbnene 58 år efter dens dannelse. Tre katalonske politiske ledere blev dømt for ulydighed mod den spanske forfatning, da de kaldte en symbolsk folkeafstemning for retfærdig. Dommerne advarede også den nye regionale regering imod en sådan folkeafstemning. Podemos – der pludselig var det trediestørste politiske parti med 21 % af stemmerne – dukkede op fra den interne debat med en ledelse der pegede i reformistisk retning.

Vi fik også viden om de forbløffende videnskabelige opdagelser omkring Europas tidligst identificerede folk, Homo antecessor der er fundet ved Sierra de Atapuerca og om de unikke Homo heidelbergensis, og en 1,3 millioner år gammel kæbe fra et endnu ikke identificeret individ. Mange af disse fossiler er offentligt tilgængelige i det nærliggende Museum for menneskelig udvikling.

Læs hele første afsnit på KPnetBlogs

 

 

 

 

KPnet 5. juli 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater