Om terroren i Barcelona – Af Spaniens Kommunistiske Parti (marxister-leninister)

Udtalelse fra PCE (m-l)

las-ramblas-centrico-paseo-

Las Ramblas, Barcelona

Endnu engang er der gennemført et meningsløst angreb og endnu engang imod forsvarsløse borgere og arbejdere. I 2004 var det Madrid (Note 1), i dag Barcelona, to byer, der oversvømmes af uskyldige menneskers blod og lidelser.

I dag som dengang gælder vores solidaritet i første række ofrene og deres familier.

Efter det morderiske og irrationelle anslag maner regeringen og borgerskabets politiske kræfter til at slutte rækkerne i kampen mod terror som en kamp, der må føres uden hensyn til klasser og klasseskel – som en kamp til forsvar for de demokratiske værdier, som om de ikke hver eneste dag er i færd med at undergrave dem. Men de tier om deres eget ansvar.

Attentaterne mod uskyldige borgere i Storbritannien, Frankrig og Den europæiske Union udnyttes af regeringerne til at indføre politistatstiltag, til at reducere de demokratiske friheder yderligere og til  militarisering af samfundet. Det næste skridt er udviklingen af en EU-hær, øgede militærudgifter og styrkelse af NATO til nye militære operattioner. Ud over det europæiske kontinent gribes der også til mange andre foranstaltninger, der begrundes og undskyldes med kampen mod terrorisme.

Mens dette skrives taler den spanske regering allerede om at øge anti-terrorberedskabet. Men den ved, at ingen af disse foranstaltninger er en effektiv sikkerhedsgaranti for almindelige mennesker fra de forskellige sociale lag, når de  er på vej til  arbejde som i Madrid i 2004, eller man bare slentrer gennem byen med sin familier på en tilfældig augustdag som i Barcelona i dag.

De ved, at det er let at begå sådanne vilde og vilkårlige angreb, der ikke kræver et stort logistisk apparat.  Men først og fremmest ved de (og taler om det), at terrorisme næres af destabiliseringen forårsaget af de imperialistiske krige.

Som det er tilfældet med Libyen, der blev angrebet og sønderdelt af NATO-styrker i 2011  (hvor i øvrigt en øverstbefalende i den spanske hær var Jose Julio Rodríguez, en anerkendt NATO-støtte og i dag leder af PODEMOS); med Syrien, hvis folk stadig  bærer de katastrofale konsekvenser af en krig påført af de store imperialistmagter; med Jemen, som er sønderbombet af saudiske tropper med amerikansk støtte, forsynet med bl.a. spanske våben og  med opbakning fra jihadister; og med Afghanistan, hvor droner fra det amerikanske militær (det spanske monarkis atlantiske partner) gennemfører konstante bombeangreb med talrige civile ofre. Alle disse er arnesteder for terror, som understøtter de religiøse fanatikeres kampråb.

De ved – og de taler om det – at vores lands aktive medvirken i denne krigens dynamik, dets  medlemskab af  NATO, tilstedeværelsen af udenlandske tropper og militære installationer på vores jord, den spanske hærs direkte deltagelse i Afghanistan, Libyen og andre konfliktzoner, som er drevet frem af den amerikanske og EU-imperialismens politik, gør os til mål for religiøse fanatikere, og  har forvandlet  vores byer og vort folk, arbejdere og deres familier, til terrorismens direkte mål.

Nej, det er ikke muligt at sætte en stopper for  denne irrationelle dynamik uden at sætte en stopper for dens grundlæggende årsager, som nærer den igen og igen.

Derfor gentager og bekræfter vi i dag vores forpligtelse til at bekæmpe imperialismen og dens krige, for fred og solidaritet mellem arbejderne og folkene.

Derfor holder  vi  også i dag igen dem ansvarlige, der lyver om årsagerne til den frygt og usikkerhed, som har ramt vores folk.

Derfor gentager vi i dag –  som i 2004 og  som for 100 år siden: Imod uretfærdighed, frygt og død siger vi: Enten socialisme eller barbari.

Madrid den 17. august 2017

Spaniens Kommunistiske Parti (marxistister-leninistister)  – PCE (m-l)
Centralkomiteens sekretariat

Note 1.

Bombeangrebene i Madrid den 11. marts 2004 ramte pendlertog i morgentrafikken på tre stationer i Madrid. 191 blev dræbt og 2050 blev skadet – langt de fleste spaniere, men også mange rumænere på vej til arbejde. Det er stadig et af de værste terrorangreb i Europa i fredstid. Det blev begået af islamistiske fanatikere, hvoraf mange senere er pågrebet. Men i første omgang beskyldte den spanske regering den baskiske uafhænghedsbevægelse for at stå bag.

Den kommunistiske organisation Oktober,  PCE (m-l)s forløber, udsendte dengan følgende erklæring

Om de kriminelle attentater i Madrid
KPnet 12. marts 2004

 

KPnet 19. august 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater