Aktivister blokerer dåb af nyt krigsskib til NATO’s flydende missil’forsvar’

En gruppe amerikanske antikrigsaktivister aktionerede d. 1. april i Maine mod krigsoprustningen. De blokerede den officielle ‘dåbs’ceremoni for USA’s nye krigsskib, der skal indgå i missil’forsvaret’ vendt mod Rusland og Kina. Ni aktivister blev arresteret for ulovlig indtrængen på området der ironisk nok er finansieret 100 % af skattebetalte penge – ligesom destroyeren USS Thomas Hudner.

Protest destroyerUSA indvier ny destroyer – krigsmodstandere blokerer den højtidelige ‘dåb’

Det var aktivister fra organisationerne Maine Veterans for Peace og the Global Network Against Weapon and Nuclear Power in Space, der gennemførte aktionen. Krigsmodstandere der også vil også være aktive, når der samles til international modstand mod NATO’s topmøde 24. og 25. maj i Bruxelles.

En af de aktionerende var fredsaktivist Bruce Gagnon, der for nylig besøgte København.

Han fortæller i nedenstående video, hvorfor det er så vigtigt at stoppe USA’s og NATO’s krigsplaner og gennemføre alle former for protester, også civil ulydigheds aktioner.

Non-stop modstand mod krigene er nødvendig

Den amerikanske krigsmaskine bliver mere og mere hæmningsløs. I øjeblikket ser vi hvordan civile i hundredvis ofres i bombardementerne i Irak og Syrien. Millioner er flygtet, og Bruce Gagnon ser dette som en bevidst strategi – det er langt lettere at overtage oliefelterne når befolkningen er fjernet!

Kampen om ressourcerne er så fremskreden, at USA’s regering og NATO opererer direkte og nærmest uden filter som de multinationale firmaers forlængede arm.

Den amerikanske befolkning finansierer disse operationer, men får intet den anden vej. Kun en kollapset økonomi og en forsømt infrastruktur – et land der er ved at falde fra hinanden.

USA’s krige sætter desuden verdens største miljøaftryk på planeten Jorden. Krigene tager vores penge og skaber klimaødelæggelse til gengæld. Våbenindustrien bliver rig, men arbejdere i USA må tage 2-3 jobs for bare at overleve.

Demokratiet er væk, ‘frihed’ er kun et ord. Hvis ungdommen skal have en fremtid må de endeløse krige stoppes.

Hør Bruce Gagnon i videoen
USA’s militær udsletter civile for adgang til naturressourcerne

KPnet 3. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater