Brexit giver optimisme i EU modstanden – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 1. april 2017

I denne uge – den 29. marts 2017 – afleverede Theresa May Storbritanniens udmeldelse af EU.

Morteh_Dam
I den anledning har vi ringet til Morten Dam,  der er aktiv i Folkebevægelsen mod EU, Østerbro. Og medlem af Folkebevægelsens landsledelse. Han var flere gange i England under sidste års valgkamp og var med på gaden, og fik i det hele taget et rigtig godt indtryk af den britiske EU-modstand.

Morten fortæller bl.a. at det er svært at overvurdere,  hvor vigtig en sejr det er, at briterne vil ud af EU. Ikke kun for EU modstanden i Storbritannien, men for EU-modstanden i det hele taget. Det vil åbne nye muligheder for EU-modstanden overalt.

EU har intet positivt at bidrage med, og det eneste vi hører fra tilhængersiden er hvor slemt det vil gå hvis man ikke underligger sig. Det er EU modstanden der stiller op med de positive visioner for fremtiden og for demokratiet og for verden.

EU har netop haft 60 års fødselsdag, ifølge dem selv, og de ønsker nyt tempo i unionsdannelsen – stærkt fokus på militær, og taler også om et atombevæbnet EU mm..

Der er intet tegn på at de vil lytte til den folkelige kritik og f.eks. skrue ned for overnational politik og økonomiske krav der holder kriseramte lande nede i fattigdom.

Opgaven for EU- modstanden i Danmark og andre steder er at blive ved med at kæmpe for demokrati og selvstændighed. EU er måske nok overmoden til at kollapse, men det kommer ikke til at ske af sig selv. Det kommer ved at de enkelte medlemslande trækker sig ud.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

Læs mere på KPnet:

Brexit sættes i gang: Briterne har ret til en fuld udmeldelse
KPnet 29. marts 2017
 Hør flere programmer fra Oktober Radio Århus

KPnet 1. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne