EU-topmøde på Malta: Beskidt flygtningeplan og fornyelse af ‘ægteskabsløftet’ om en stadig tættere union

EU’s stats- og regeringschefer er i gang med et topmøde afholdt i to omgange. Det første møde blev afholdt fredag og handlede om EU’s plan for at lukke unionen mod krigsflygtninge fra Libyen. Det næste møde skal handle om EU’s fremtid i form af en stadig stærkere union. Dette skal lede frem til en en fælles erklæring om det fremtidige EU, mens man fejrer 60-året for Rom-traktaten i marts.

EU malta summit
EU-‘præsident’ Donald Tusk lagde ‘visionen’ frem. Brexit og den folkelig modstand mod EU’s diktatoriske nedskæringspolitik skal på ingen måde sænke tempoet, tværtimod skal der sættes turbo på og skabes ”større enhed i udenrigspolitikken og større investeringer i militær” og ”en uddybning af den økonomiske og monetære union”.

Der åbnes for et EU i flere hastigheder, så man blot kan se bort fra modstandere af den økonomiske, politiske og militære union og lade ‘kernelandene’ køre derudaf.

De krigsførende EU-lande lukker af for krigens ofre

EU har lukket for flygtninge i den østlige del af Middelhavet gennem aftalen med det bestialske Erdogan-styre i Tyrkiet, men flygtningestrømmen kommer nu fra og gennem Libyen, et af de lande der er smadret af Vestens krige. Flygtningene skal holdes tilbage i Afrika for enhver pris. I samarbejde med Libyens regering skal der sættes ind med afpatruljering og opsamlede flygtninge skal leveres retur til flygtningelejre i Libyen. Italien og Libyen har allerede underskrevet en aftale, og EU håber på det samme. Den libyske regering skal betales, som Tyrkiet bliver det.

Man udtrykte håb om at når muren mod flygtningene bliver effektiv vil man kunne undgå diskussionen af hvordan EU behandler flygtninge fra krigszoner – de vil slet ikke eksistere.

Dog er der skår i EU-ledernes optimisme, for efter denne aftale forventer Frankrig at næste flygtningerute lander hos dem.

Med den danske Europol aftale bindes Danmark til medlemskab af Schengen og hele den beskidte grænse- og flygtningepolitik hvor EU lukkes som fort Europa, mens de enkelte landes grænser ophæves til fordel for fri bevægelighed af kapital, varer og arbejdskraft.

Jan Øberg spidder EU’s flygtningepolitik

Flygtningekrisen består af militarisme, kolonialisme og racisme, udtaler Jan Øberg i en kommentar til topmødet på Malta. EU er skyldig i krig, intervention, bombning og ødelæggelse af de lande EU nu bygger en mur i mod. Libyens befolkning betaler prisen for EU og USA’s kolonialisme – og racisme. Lad alle de ansvarlige: Barack Obama, Hillary Clinton, Sarkozy og alle de andre besøge Libyens flygtningelejre og blive der resten af livet – og lad E’et i EU fremover stå for ‘the evil’.

Se videoen med Jan Øbergs kommentar her

Se også

Udsmidningsminister Støjberg vil af med kvoteflygtningene – retter skytset mod somalierne
KPnet 10. januar 2017

Lejrene er et dødsrige – Mona Ljungberg fra Mit Asyl skriver fra de græske flygtningelejre
KPnet 9. januar 2017

Ny reform: Centraldirigeret flygtningepolitik i EU-staten
KPnet 9. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne