Skolevalg og populisme – Oktober Radio Århus

Skolevalg 2017UDSENDELSEN 4. FEBRUAR 2017

Dagens udsendelse kommer omkring Skolevalget, Trumps aktuelle udtalelser om EU, og vi får en anmeldelse af bogen “Flugten fra Auschwitch”.

Skolevalget der træner skolebørnene i 8.9. og 10. klasserne i det parlamentariske system er netop løbet af stabelen, med ‘blå blok’ som vinder. Kan vi deraf udlede at danske skolebørn bakker op om regeringens samfundsvisioner? Næppe – der er i høj grad tale om et X-factoragtigt show, hvor ungdomspolitikerne konkurrerer på underholdningsværdien og elevernes frygt for fremtiden.

Bogen “Flugten fra Auschwitch” af Rudolf Vrba fortæller om 2 unge mænds flugt fra koncentrationslejren Auschwitz, og hvordan dette førte til at fakta om nazisternes forbrydelser kom ud til offentligheden. Der lyder også en kraftig opfordring til at læse Carl Madsens “Flygtning33”, om det officielle Danmarks behandling af flygtningene fra nazi-Tyskland.

Endelig er der Trump og hans talspersoner, der angriber de indtil videre strandede forhandlinger om TTIP mellem EU og USA for at give USA for lidt.

HØR UDSENDELSEN HER

 

 

KPnet 5. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne