Goldman Sachs salg af sine DONG aktier afslører hulheden i DONG salget

Goldman Sachs salg af sine aktier i DONG bekræfter, at motivet for at købe sig ind i DONG ikke var seriøs virksomhedsdrift, men alene at score en hurtig og desværre for danske interesser alt for stor gevinst. Corydon eftermæle i Danmark vil for altid være sort og skamfuldt.

Af Henrik Herløv Lund, Kritiske analyser

corydon1Billedet stammer fra demonstration mod lærerlockouten

1. Goldman sachs motivation for køb af DONG aktier var ikke seriøs virksomhedsdrift. Da Bjarne Corydon (S)som finansminister i SRSF-regeringen i 2014 skulle begrunde salget af aktier i DONG skete det bl.a. med den begrundelse, at man skulle have en partner ind med forstand på energiproduktion og virksomhedsdrift.

Den gang blev der advaret om, at Goldman Sachs i tidligere tilfælde hurtigt havde solgt aktierne og høstet gevinsten. Og det er da også, hvad der sker nu.

Goldman Sachs sælger for 26,5 mio.aktier i DONG og tydeligvis på vej ud. Corydons argument for salget om at få en kompetent partner havde altså som forudseligt intet på sig.

2. Goldman Sachs kæmpegevinst på at afhænde sine aktier viser, at købet netop skete alt for billigt. Corydons salg blev også kritiseret for at ske alt for billigt, selvom det var klart, at DONG indenfor en overskuelig fremtid ville stige stærkt i værdi pga. stigende indtægter fra fuldførte vindmølleparker. Også det skete: Goldman Sachs erhvervede aktierne til en vurdering af DONG til samlet 31,5 mia. kr. Ved børsnoteringen to år senere var selskabet – ganske som forudsagt – steget meget i værdi og var nu vurderet til små 100 milliarder kroner.

Som konsekvens kan Goldmann Sachs nu score kassen: og forventes at tjene 4,8 mia. kr. på salget af de 26,5 mio. aktier.

Kritikken af Corydon og SRSF regeringen for at forære statens arvesølv væk til spotpris til en spekulantbank var altså fuldt berettiget.

3. DONG salget til Goldman Sachs er en skamstøtte over Bjarne Corydon og SRSF- regeringens udsalg af dansk arvesølv.

Corydon fik sin belønning for udsalget af DONG da han fik en direktørpost i konsulentfirmaet McKinsey. Til gengæld bør hans eftermæle i Danmark for altid være sort og skamfuldt.

Se originalindlægget her
Henrik Herløv Lund, Kritiske Analyser

Se også

Salget af DONG – skoleeksemplet på udsalg af offentlig ejendom: Hvor dybt vil rigsrevisorerne grave
KPnet 30. december 2016

KPnet 4. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater