Folketingets økonomer: Fattigdom giver ikke flere arbejdspladser

Fra SRSF til Lars Løkkes regering har man lovgivet og gennemført nedskæringsreformer ud fra påstanden: Når man presser folk nok finder de et arbejde. Enhver objektiv analyse og almindelig sund fornuft afviser denne logik. Fattigdom skaber ikke jobs. En undersøgelse gennemført af Folketingets økonomer, bestilt af Folketingets finansudvalg når nu til samme konklusion: ‘Reformerne’ har ikke fået flere i arbejde.

bevar velfaerden
Det hævdvundne princip når der skal skæres ned på sikkerhedsnettet lyder: “Det skal kunne betale sig at arbejde”. Denne floskel undskylder alt. Kontanthjælpsmodtagere og deres børn må stå hjemløse og dagpengemodtagere ryge ud af systemet i titusindvis, de må ofres for et princip, der nu af regeringernes egne økonomer afsløres som det rene vrøvl.

Lige så lidt som arbejdsgivere der forgyldes med skattelettelser og ret til miljøsvineri sætter flere mennesker i arbejde. De tjener blot mere, mens arbejdende og arbejdsløse får mindre og lønningerne og kravene til arbejdspladsen kan trykkes ned.

Læs om rapportens konklusioner og politikernes reaktioner her

Folketingets økonomer sår tvivl om effekten af de mange arbejdsmarkedsreformer
Information 31. januar 2017

Se også

Kontanthjælpsloft: ’Ingen tvivl om at meningen er at skabe en sulten og syg underklasse’
KPnet 16. september 2016

Nyliberale reformer skaber sult – ikke arbejde
KPnet 2. juli 2016

KPnet 31. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater