Folketinget, Enhedslisten og Hizb ut-Tahrir støtter fortsat væbnet kamp mod Assad-regimet

Af antikrigsinitiativet Stop Terrorkrigen – Ud af NATO

evakuering_aleppo_15122016

Massakerene udeblev: Evakueringen fra Aleppo under Røde Kors er i fuld gang efter en humanitær indsats blev mulig med ‘oprørernes’ nederlag

De syriske regeringsstyrkers indtagelse af de oprørskontrollerede dele af Aleppo har åbnet for en evakuering af sårede fra byen og frit lejde for oprørssoldater. De påståede massakrer på civile viste sig at være propagandaopspind. Nyhedsbureauer meddeler, at evakueringen kan være afsluttet i løbet af to dage.

Den syriske regering er gået i gang med en plan for genopbygning af den ødelagte østlige del af byen, som islamistiske oprørere siden 2012 har holdt som gidsel i deres kamp for at vælte Assad-regimet.

Regeringshærens sejr og nederlaget i Aleppo for de vestligt og tyrkisk støttede oprøre, der også bakkes op af Saudiarabien og de islamistiske Golf-stater, har udløst et ramaskrig i den vestlige presse.

I Danmark drøftede folketinget under den afsluttende finanslovdebat den 15. december økonomisk bistand til de trængte oprører, så de kan fortsætte kampen mod Assad. Det vedtog en reaktionær finanslov med mere oprustning og krig – og vil fortsætte drøftelserne om op til en halv milliard i såkaldt humanitær bistand til Syrien – dvs til fortsat vestlig indblanding mod Assad-regimet, der yderligere vil trække den blodige krig i langdrag.

Der er nu brug for det modsatte: en forhandlet politisk løsning mellem de forskellige politiske kræfter i Syrien.

Enhedslisten: ‘Pro-demokratiske’ oprørere skal bevæbnes

Enhedslisten vil bevæbne, hvad partiet kalder ’pro-demokratiske oprørere’. Udenrigsordfører Nikolaj Villumsen erklærer:

– Situationen er lige nu katastrofal i Aleppo, og jeg er meget bekymret for, at den humanitære krise vil sprede sig til andre oprørskontrollerede områder i Syrien. Hvis Assad og Putins strategi om at bruge krigsforbrydelser som et redskab til sejr fortsættes, så vil millioner af civile står over for en katastrofe.
– Jeg vil opfordre udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører bevæbnes, så de kan forsvare civilbefolkningen. De skal have hjælp til selvhjælp, så vi undgår nye massakre i andre dele af Syrien.
– Der er ingen tvivl om, at det der foregår lige nu i Aleppo er krigsforbrydelser. Derfor er der behov for, at de ansvarlige stilles til ansvar, også hvis de hedder Assad og Putin.

Se
Pro-demokratiske oprører bør bevæbnes i Syrien

Hvem disse ’pro-demokratiske oprørere’ egentlig er, forklarer Nikolaj Villumsen ikke. Heller ikke hvordan der skal skelnes mellem disse og IS, der fortsat slås som en stærk militær kraft mod regeringsstyrkerne.

Hizb ut-Tahrir protesterer – mod Tyrkiets ‘enorme svigt’

Den fundamentalistiske islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir sørger også over tabet af Aleppo. I Danmark har den indkaldt til demonstration fredag den 16. december ved den tyrkiske ambassade i Hellerup.

De udtaler på deres flyer:

”Mænd, kvinder og børn massakreres i det sønderbombede Aleppo, for øjnene af hele verden. Aleppos heltemodige og standhaftige muslimer bliver druknet i deres eget blod, fordi de nægter at opgive deres velsignede revolution.
De nægter at bukke under for terrorregimet i Syrien, USA’s ”politiske løsninger” samt de arabiske, tyrkiske og iranske regenters historiske forræderi …
Erdogans løgnagtige tunge har råbt højt om ikke at tillade massakrer, mens hans hænder kvæler Aleppo til døden og overlader dens folk til ubeskrivelige forbrydelser.
Er du på de uskyldige og heltene i Aleppos side? Kom til protest og tag det rette standpunkt over for det tyrkiske regimes enorme svigt!”

Se
’Protestforsamling – Aleppo bløder’.

Ubesvarede spørgsmål til Enhedslisten

Siden 2012 har der i forhold til Syrien eksisteret et sådant aparte makkerskab mellem Enhedslisten og Htzb ut-Tahrir, der begge støtter ’oprørerne i Aleppo’ og deres væbnede kamp mod den syriske regering. Den ene de ’pro-demokratiske’ oprørere, den anden ’Aleppos heltemodige og standhaftige muslimer’.

Antikrigsinitiativet Stop Terrorkrigen gjorde dengang opmærksom på dette bizarre forhold efter at alle folketingets partier minus Dansk Folkeparti, men Enhedslisten indbefattet, havde tilslutte sig det suspekte imperialistiske initiativ der kaldtes ’Syriens Venner’, hvis formål var at vælte Assad.

Se artiklen
 ‘’Syriens venner’: Enhedslisten og Hizb ut-Tahrir i fælles kamp’
Stop Terrorkrigen 20. februar 2012

‘Syriens Venner’ er stadig med i den ene eller anden form. Tyrkiet, som har invaderet en del af Syrien militært, samt USA, Vesten og diverse reaktionære arabiske regimer støtter stadig deres egne ’oprørere’, som konsekvent har afvist en politisk løsning. De holder krigen og ødelæggelserne kørende – og det officielle Danmark er med.

Dengang i 2012 stillede Stop Terrorkrigen følgende spørgsmål til Enhedslisten:

”Hvordan kan I afvise at ‘Syriens Venner’ er et instrument for den samme imperialistiske koalition, som har gennemført en hele stribe krige i Mellemøsten og Afghanistan og forbereder krig mod Syrien og Iran? Hvordan kan I stille jer på samme side som både de store imperialistmagter og fundamentalistiske regimer som Saudi-Arabien, Qatar, Bahrain – og sekteriske bevægelser som Hizb ut-Tahrir og islamistiske terrorgrupper?
Hvordan tjener jeres position fredens og fredsbevægelsens sag?”

Disse spørgsmål til Enhedslisten er ikke mindre relevante mere end fire år og et halvt ødelagt Syrien senere.

Det bizarre makkerskab mellem de forskellige fjender af den legitime syriske regering er fortsat gennem årene. Enhedslisten har ikke ændret på sin pro-imperilistiske krigspolitik, der fremsættes under en humanitær maske, men som har betydet enorme lidelser for den syriske befolkning og som truer med at forlænge dem.

Disse spørgsmål til Enhedslisten kunne tilføjes i dag:
Hvad med at bekæmpe al udenlandsk imperialistisk og reaktionær indblanding i Syrien og bidrage til at der etableres en politisk aftale mellem Assad-regimet og ’de pro-demokratiske oprørere’? Hvad med at undlade at ville bruge danske skatteborgerpenge på at forlænge en barbarisk krig, som har holdt civilbefolkningen i Aleppo som gidsler, og stadig holder den sådan i andre oprørskontrollerede byer? Hvad med at alliere jer med krigsmodstanden og fredens progressive kræfter?

Hvis krigsmodstanden i Danmark følger Enhedslistens kurs vil den blive en brik i imperialismens, reaktionens og fundamentalismens spil.

Stop Terrorkrigen – Ud af NATO
15. december 2016

Stop Terrorkrigen på facebook

Hjemmeside

KPnet 15. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater