Skatteskandalerne er en politisk forbrydelse

Af KPnet/Kommunistisk Politik

Den systematiske ødelæggelse af skattevæsenet har ført til skandale på skandale. Milliarder og atter milliarder af kroner er vandret direkte fra skatteborgerne til svindlere og multinationale selskaber som følge af liberaliseringer og manglende kontrol. Nogle af sagerne er kommet for dagens lys. Men det politiske ansvar er ikke fastlagt – og der gøres store bestræbelser for, at det ikke skal blive det.

071002_od_velfaerd12

Kommunalreformprotest Odense 2007

Dokumentarfilmen ’Milliardkuppet’, der blev vist på DR den 20. december, kunne afsløre, at der kun sad en enkelt mand – kaldet Sven – i den afdeling i Skat, der var ansvarlig for at behandle udenlandske aktionærers ansøgninger om at få tilbagebetalt udbytteskat. Ca. 12,3 milliarder blev hevet ud i perioden 2013-15 af kriminelle udenlandske svindlere,

– Det er en skandale, siger skatteminister Karsten Lauritzen, der var minister i en del af denne periode:
– Det har jeg også sagt fra starten af, og derfor skal det også undersøges til bunds.

Et folketingsflertal har besluttet at der skal laves en advokatundersøgelse af sagen. Der skal flere folk til skat for at undgå lignende skandaler i fremtiden.

Sådan skal låget lægges på.

Se
Minister om mistede 12,3 mia: Skandale – det må ikke ske igen
DR Nyheder 20. december 2016

Men det politiske ansvar for ødelæggelsen af skattevæsenet, og for ikke bare denne, men talrige andre kriminelle skandaler – belyste eller stadig i mørke – skal ikke undersøges. Politiske forbrydere har det med at dække over hinanden. I krig som i skattefiduser. Der har været flere statsministre fra begge blokke og mange skatteministre inde over i perioden, hvor massakren på skat er foregået. Konsekvenserne fortsætter med at slå igennem.

Arbejderpartiet Kommunisterne og KPnet kan imidlertid være behjælpelige med hensyn til hvem, der bærer et afgørende hovedansvar for skattemassakren, og hvem der for alvor lod den rulle.

Vi kan for eksempel gengive en artikel fra 1. september 2006 under overskriften ’Fyringer til gavn for monopoler og skattesnydere’. Her hedder det:

”Fogh-regeringen skar ned på fødevarekontrollen, mens den påstod den ville blive mere effektiv. Og skandalerne med råddent kød eksploderede. Nu vil regeringen gentage succes’en indenfor skattevæsenet.

Det er bemærkelsesværdigt, at kontrolfreaks’ene i Fogh-regeringen (når det gælder arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere eller andre) systematisk slækker på kontrollen, når det gælder fødevarer, folkesundhed eller monopolernes regnskaber. De store virksomheder og millionærerne skal ikke kigges efter i sømmene.

Finanslovsforslaget for 2007 lægger således op til at skære næsten en fjerdel af stillingerne i skattevæsenet væk. I alt skal mere end 2200 arbejdspladser skæres væk inden for de næste fire år.

Regeringens devise på alle områder er som bekendt ‘mere for pengene’ – ved at skære ned på ansættelserne og lade de offentligt ansatte pukle hårdere. Det er glade stunder for folk og firmaer med mulighed for kreative bogføringer, der ikke ønsker alt for megen kontrol. Forslaget er en decideret grov støtte til skattesnyderne af værste slags.”

Se hele artiklen
Fyringer til gavn for monopoler og skattesnydere 

Det er heller ikke svært at sætte navnene på nogle af de hovedansvarlige politikere eller på Venstre, der som ledende regeringsparti gennemførte massakren på skat og store dele af den offentlige sektor – og som fortsætter grundlæggende samme politik i dag.

Det er krigsforbryderen, minimalstatsfilosoffen og senere NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Det er hans efterfølger som partileder og regeringschef Lars Løkke Rasmussen, der var indenrigs og chef for kommunalreformen. Det er Venstres  næstformand Kristian Jensen, der var skatteminister med det konkrere ansvar. Desuden den daværende finansminister Thor Pedersen, der fremlagde finanslovforslaget og var kendt som ’Foghs problemknuser’. Fra 2007-11 sad han som formand for folketinget.

Se
Regeringen Anders Fogh Ramussen II

Hverken ansvaret for den kriminelle skattepolitik og skatteskandalerne eller for Danmarks deltagelse i en hel stribe ulovlige krige er placeret. Det tørres af på embedsmænd eller underordnede funktionærer. Og flertallet på Christiansborg kunne ikke drømme om at få det belyst eller undersøgt for alvor.

Men det vil ikke få lov til at gå i glemmebogen. Og der vil komme et regnskab.

Se

SKAT: Nedskæringer og frit lejde for virksomhedssnyd – uden ansvar
KPnet 7. marts 2016

Krigsministre, skatteministre, løgnhalse og tdl. formænd for Venstres Ungdom
KPnet 30. september 2015

Sosu på barrikaderne efter kommunalreform: Plejeoprør fra neden
KPnet 29. juni 2007

Se også

20 års skattelettelser: Så meget er afstanden mellem rig og fattig vokset
Ugebrevet A4

 

KPnet 21. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater