Kære Fødende Kvinde: Du må føde 2% hurtigere! – Brev fra en jordemor

KPnetBlogs

send-flere-jordmoedre

Sundhedsarbejdere demonstrerer  foran Christiansborg 2. oktober 2015

Grundet de såkaldte produktivitetskrav, er jeg nødt til at bede dig om, at føde 2 procent hurtigere. Jeg ved ikke helt hvordan vi skal gribe det an, men jeg ved, at tempoet skal sættes op og vi skal være mere effektive.”

Sådan indleder jordemor Anne Mette Elmelund en opsang til os alle i form af et brev til vordende mødre, der som personalet på fødegangene og i hele det offentlige sundhedsvæsen (og i den offentlige sektor som helhed) rammes af årlige nedskæringer på 2 pct. i kommunernes og regionernes budgetter.

Det betyder uvægerligt fyringer og forringet service. Sådan har det allerede været i mange år, år efter år. Det går kun en vej: Nedad!  De skiftende regeringer er i færd med at virkeliggøre EU’s minimalistiske nyliberale offentlige sektor med privatiseringer og udliciteringer af alt, hvad der kan give profit, et stadig ringere offentlligt sundheds- og undervisningsvæsen, og kronede dage for spekulanter og private operatører med snablerne nede i skattekisterne.

Anne Mette Elmelund skriver:
“Jeg håber inderligt, at Morten Hedegaards exit fra Rigshospitalet og den efterfølgende opmærksomhed der har været i medierne, vil få politikerne til at vågne op!
Fødselstallet stiger og jordemødrene flygter væk, som aldrig før.
De danske fødegange er presset til det yderste og grænsen er nået – for længst!”

Læs hele hendes indlæg her på KPnetBlogs

Kære Fødende Kvinde – du må føde 2 % hurtigere!

Grænsen er nået – og i 2017 skal der igen skæres med 2 pct. Overlæge Morten Hedegaards exit som chef for Rigshospitalets fødeafdeling- landets  fornemmeste – er et wake up call af de helt store. Et presset sundhedspersonale har allerede protesteret og nogle har aktioneret gennem flere år. Nu siger også de fleste af de øvrige københavnske overlæger fra sammen med alle de andre, der fortæller at nedskæringerne har nået et helt uacceptabelt og uansvarligt niveau.

Se også

Sundhedsarbejdere siger Nok er nok
KPnet 2. oktober 2015

KPnet 12. december 2016

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater