En brudt samfundskontrakt: Minimumsnormeringer handler om rettigheder

Rettigheder for børn, forældre, syge og ældre er en fælles kamp, vi skal ikke splittes ud mod hinanden.
Forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen skriver:

Vi insisterer: Tryg barndom – værdig alderdom; for

Samfundskontrakten er brudt for mange i vores samfund:børn, handicappede, syge og ældre.

New Public Management har skåret voldsomt i omsorgen i vores velfærdssamfund, indført mere kontrol med mindre tillid og nedprioriteret omsorg, varme hænder og tætte relationer i alt for mange år. Revision af budgetloven er skubbet til næste år, men udløbsdatoen er langt overskredet. Den er skyld i, at serviceloftet sætter alle udsatte grupper der er afhængig af statens pleje og omsorg, i kunstig konkurrence med hinanden. Det er politikernes værk – det må de stå til regnskab for og tage ansvar! Ellers er det bondefangeri!

Vi kæmper for minimumsnormeringer for de allermindste (0-6 årige) i Danmark og nu hvor der foreslås minimumsnormeringer for de ældre, kan vi kun sympatisere og bakke op. Dansk Folkeparti mener at børnenes skrabede version af minimumsnormeringer, er en trussel mod de ældre, da kommuner er bange for at ramme serviceloftet og derfor vil tage fra de ældre. Sikken en skræmmekampagne!!

L͟a͟d͟ ͟o͟s͟ ͟l͟i͟g͟e͟ ͟u͟n͟d͟e͟r͟s͟t͟r͟e͟g͟e͟:͟ Det er JER politikere der har valgt at indføre budgetloven og lagt kommuner i lænker med ‘serviceloftet’ med kæmpe bøder som konsekvens. Det er JER politikere der sætter børn, de ældre, syge og handicappede i kunstig konkurrence om økonomiske midler! #skamjer

Minimumsnormeringer i børnehøjde må blive på bekostning af andre sårbare befolkningsgrupper. De sårbare befolkningsgrupper skal have rettigheder – også børnene der ikke har stemmeret endnu! Det er, at sørge for at rammerne følger med demografien og leverer på velfærdskontrakten. I skal ikke smide os i en kampring om midlerne.

#HvorErDetEnVoksen kæmper for minimumsnormeringer i de danske dagtilbud – men vi insisterer i dén grad også på, at et værdigt liv er for i Danmark; også de ældre, syge og handicappede.
Læs mere om den landsdækkende protest d. 12. september

Se mere HvorErDerEnVoksen

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater