Stop regeringens våbenkøb hos Israelske Elbit! Demonstration onsdag den 7. december

danmark-blod-paa-dine-haenderRegeringen planlægger store krigsinvesteringer. Ikke kun nye kampfly, men også en ny stor investering i tunge skydevåben – artilleri. I foråret blev besættelsesmagten Israel trukket ud af konkurrencen om våbenkøbet, men er nu tilbage igen. D. 7. december samles dødens købmænd til våbenkonference – heriblandt israelske Elbit Systems. Samme dag indkaldes til protest.

BAK OP OM DEMONSTRATIONEN MOD KØBET OG ISRAELSKE ELBIT!
Onsdag d. 7. december kl. 16.30 – 19.30
Dybbølsbro Station

Arrangørerne skriver:

Den danske regering påtænker indkøb af nyt artilleri. Derfor samles dødens købmænd til våbenkonference i DGI-byen onsdag den 7. december kl. 9.30 – 17.00. Blandt de tilstedeværende tilbudsgivere vil være det omstridte israelske våbenfirma Elbit Systems.

Det er en skandale, at den danske stat overhovedet kan overveje indkøb af våben fra Elbit Systems. FN’s menneskerettighedsrapportør for de besatte palæstinensiske områder har opfordret til direkte til boykot af Elbit, da firmaet leverer overvågningsteknologi til de ulovlige israelske bosættelser og den ulovlige apartheidmur, ligesom Elbit Systems har leveret militært udstyr til bl.a. Israels angreb på Gaza og Libanon.

Flere pensionskasser i Skandinavien har trukket deres investeringer ud af Elbit Systems. Det samme har Danske Bank og Tysklands største bank Deutsche Bank gjort. Også Norges Oliefond har trukket investeringer ud af Elbit Systems. Begrundelser går bl.a. på Elbits involvering i de ulovlige bosættelser og den ulovlige apartheidmur.

Forsvaret påstår, at de forsvarer demokrati og menneskerettigheder rundt om i verden. Men man kan ikke forsvare demokrati og menneskerettigheder ved at belønne firmaer, der lever af at krænke de selvsamme rettigheder.

Boykot Elbit Systems! – Boykot Israel! – Frit Palæstina!

Arrangører: Boykot Israel-DK, Palæstina Aktion, Internationalt Forum KBH og TID TIL FRED – aktiv mod krig.

elbit-nejSe begivenhed på facebook her

 

KPnet 5. december 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater