Solidaritet med Tyrkiets folk i forsvaret for deres demokratiske frihedsrettigheder – Af CIPOML

logo_mundo-cipomlKPnet: Vi har netop i dag den 5. november modtaget meddelelse om, at avisen Evrensel og forlagshuset af samme navn, der har eksisteret siden 1988, knyttet til Tyrkiets Arbejderparti EMEP er blevet lukket efter et regeringsdekret. Ved samme lejlighed lukkedes i alt to aviser og 10 nyhedsbureauer. Ingen havde det fjerneste med militærkuppet i juli at gøre.  (5. november 2016)

Udtalelse fra det 22. verdensmøde i Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer

Danmark, oktober 2016

 

Med bekymring iagttager vi Tyrkiets aggressive og krigeriske politik – internt såvel som udadtil. AKP-regeringen og dets leder Recep Tayyip Erdogan holder frihedsrettighederne i et jerngreb, og dette udgør en trussel mod alle folkelige rettigheder, særligt ytringsfriheden og pressefriheden.

Kupforsøget d. 15. juli udgjorde ‘en guds gave’ til Erdogan, som han også selv har kaldt dette. Han brugte det til at fremme indførslen af et et-parti og et-persons diktatur.

Undtagelsestilstanden, der blev dekreteret efter kupforsøget tjente til at underlægge sig hele opositionen imod den reaktionære politik og etableringen af Erdogans præsidentstyre med det formål at samle al magt i egne hænder.

Dette betyder også at Erdogan har startet et angreb på de demokratiske kurdiske kræfter både i selve Tyrkiet, og udenfor landets grænser.,

Han angriber også de demokratiske TV-stationer, der med rette fordømmer hans reaktionære politik, som ikke mindst arbejdernes TV-station Hayatin Sesi TV. I dag er dusinvis af TV- og radiostationer, ligesom også aviser, blevet forbudt. Dusinvis af journalister er fængslet. Den grundlæggende frihedsrettigheder for fagforeningsaktivister er ved at blive fjernet. Hele oppositionens ytringsfrihed bliver trådt under fode.

Vi erklærer vores solidaritet med alle de kampe, der nu trues med undertrykkelse med statens undtagelsestilstand og nødretslove!

Vi kræver på det kraftigste, at alle demokratiske rettigheder beskyttes!

Vi appellerer til alle demokrater, fagforeningsfolk, journalister og menneskerettighedsaktivister om at udtrykke deres solidaritet, at kræve frihed for den tyrkiske presse, at stille krav om at alle medier kan arbejde uden undertrykkelse og om at løslade alle fængslede journalister!


CIPOML –
Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer


Flere udtalelser fra den 22. verdenskonference

Kommuniké: CIPOML har afholdt sin 22. verdenskonference

‘Frihandelsaftaler’ – Våben til økonomisk aggression og imperialistisk dominans

Krigstrommerne lyder stadig højere: Stop krigsmagerne


KPnet 5. november 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater