Folkebevægelsen mod EU: Spændende konference om en fremtid udenfor EU

Folkebevægelsen afholdt d. 29. oktober en spændende og livlig konference under overskriften ‘EU er fortid – Vi skaber fremtiden’. Konferencen diskuterede to ting: Hvilke muligheder har vi i Danmark for at komme ud af EU? Og hvordan får vi en folkeafstemning om EU-medlemskabet?

fb-konference-29-okt-2016-copyFoto: Folkebevægelsen mod EU

Konferencen blev indledt med, at formanden for Nei til EU i Oslo, Kjell Dahle fortalte om hvordan Nei til EU kæmper for at Norge kommer ud af EØS-samarbejdet, der knytter Norge til EU. Samtidig fortalte han om alle de muligheder Norge har internationalt, bl.a. i fredsarbejdet fordi landet står udenfor EU. Norge skal kun følge omkring 10 % af de beslutninger der bliver taget i Bruxelles.

Der blev vist en supergod videofilm, om det britiske Brexit hvor en række fremtrædende folk fra den britiske kampagne argumenterede for hvorfor de stemte Leave/Ud af EU. (Se nederst i denne artikel). Videoen sluttede med 5 flotte hilsener til Folkebevægelsens konference i dag, hvor de takkede danskerne for den kamp der er ført i Danmark gennem tiden for folkeafstemninger, der har været en inspiration i Storbritannien, og de opmuntrede Folkebevægelsen til at sætte fuld tryk på arbejdet for at følge briterne ud af EU.

Workshop: Hvordan får vi en folkeafstemning i Danmark

De forskellige emner på konferencen blev behandlet i workshops, og den vigtigste workshop var den om hvordan vi får en dansk folkeafstemning. Her var der mange gode argumenter fremme om hvad Folkebevægelsens kerneargumenter er, og hvordan vi får endnu flere medkæmpere, f.eks. blandt Dansk Folkepartis medlemmer/vælgere, flere fagforeninger, og de mange EU-skeptikere.

Flere rejste spørgsmålet at underskriftsindsamlingen ikke bør afsluttes, men løbe fortsat som den der kører i Sverige, sådan at man, når der opstår nyt omkring situationen i Storbritanniens Brexit eller lignende, straks kan lave en offensiv med indsamling af underskrifter.

Konferencen viste også hvor mange synspunkter og gode bidrag medlemmerne har, og det store behov der er for at diskutere bevægelsens politik og aktiviteter. Der er længe til næste landsmøde, som egentlig skulle have været afholdt denne weekend. Det er derfor absolut nødvendigt, at følge op i løbet af foråret med regionale medlemsmøder, sådan som man gjorde det for to år siden.

Konferencen sluttede med Lave K Brochs ord:
Kom godt hjem – og kom godt ud af EU!

Se Folkebevægelsen video om vejen til Brexit og med hilsner til Folkebevægelsens konference

Læs også

EU’s fremtidsvision efter Brexit: Hurtig opbygning af unionen som økonomisk og militær stormagt
KPnet 18. juli 2016

 

KPnet 29. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne