STOP TTIP & CETA: 320.000 på gaden i Tyskland – Stor demo i København den 27. oktober

ttip-ceta-protest_demos_deutschland_17092016

I syv tyske byer demonstreredes der lørdag den 17. september mod handelsaftalerne TTIP og CETA.  Ifølge arrangørerne deltog 320.000 i nogle af de største demoer i Tyskland i mange år under parolen ‘Stop TTIP og CETA! For en retfærdig verdenshandel.’

I Berlin deltog 70.000, i Hamburg 65.000, i Köln 55.000, i Frankfurt 50.000, i Stuttgart 40.000, i München 25.000 og i Leipzig 15.000. Der blev samtidig demonstreret i en række andre lande.

Se tysk reportage med video
Zehntausendfacher Protest gegen TTIP und CETA
tagesschau.de

De tyske marxist-leninister betegner demonstrationerne og den enorme deltagelse som ‘en kæmpesucces’.

Se reportage fra Arbeit-Zukunft
Rund 320.000 bundesweit gegen TTIP und CETA

Aftalen mellem EU og Canada – kaldet CETA – er færdigforhandlet og står foran ratifikation i EU-landene. Forhandlingerne mellem USA og EU om TTIP går langsomt – men CETA-aftalen ses som en banebryder, der gennemfører en lang række tiltag til fordel for de store monopoler og på landenes, befolkningernes og miljøets bekostning.

Det har fået mange forskellige politiske og sociale bevægelser og kræfter på gaderne i en omfattende protestbevægelse for at stoppe aftalerne. I Danmark ventes CETA-aftalen  inden længe at blive taget op til ratifikation i folketinget.

Der indkaldes til en stor demonstration torsdag den 27. oktober kl 16.30 ved Dansk Industri på Rådhuspladsen og på Christiansborgs Slotsplads fra kl. 17.30 til 18.30 – under parolen ‘STOP TTIP & CETA  – Nej til udemokratiske handelsaftaler’

I indkaldelsen hedder det:

Overalt i Europa har hundredetusinde af almenlige mennesker gået på gaden i protest mod de to handelsaftaler, TTIP mellem EU og USA og CETA mellem EU og Canada.

De to aftaler vil undergrave vores selvbestemmelsesret, og gøre det muligt for store multinationale virksomheder at anlægge sag mod Danmark, hvis der er lovgivning der kan mindste virksomhedens mulige fremtidige profit.

Derfor er TTIP og CETA, en alvorlig trussel mod vores demokratiske rettigheder og tilkæmpede standarder og rettigheder for miljø og klima, uddannelse, løn og arbejdsforhold samt fødevaresikkerhed og forbrugerbeskyttelse.

Deltag i kampen: Sig nej til TTIP og CETA.

Se mere her
STOP TTIP & CETA

stop_ttip_og_ceta_demo

Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer til massiv deltagelse!

Se også

Fokus på CETA: EU lukker TTIP ind ad bagdøren
KPnet 2. september 2016

Krav: Folkeafstemning om CETA- og TTIP-aftalerne
KPnet 1. september 2016

TTIP-TISA-CETA konference på Christiansborg: Se videoen fra Folkebevægelsen mod EU (1)

TTIP, TiSA og CETA konference på Christiansborg: 2. del på video

KPnet 18. september 2016

 

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater