Stop USA’s krigsøvelse i Korea – Stop dansk deltagelse

Udtalelse
Af Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea

obama_sanctions_north_korea

Modtageren af Nobels fredspris Barack Obama undertegner i februar 2016 en lov om nye sanktioner mod Nordkorea – efter at USA meddelte at det afviste videre forhandlinger om formelt at afslutte Korea-krigen (1950-53)

En omfattende USA-ledet krigsøvelse Ulji (Ulchi) Freedom Guardian er skudt i gang i Sydkorea den 22. august. Det sker beklageligvis på trods af mange advarsler fra Den Demokratiske Folkerepublik Korea, der frygter at krigsøvelsen kun vil skærpe den i forvejen spændte og konfliktfyldte situation på den koreanske halvø. I krigsøvelsen deltager ca. 75.000 sydkoreanske og ca. 30.000 amerikanske soldater samt officerer og andet militært personale fra en række af USA’s tætteste allierede – herunder fra Danmark, Storbritannien, Canada, Frankrig og Australien.

Fra Danmark deltager et antal officer fra Flyvevåbnets Taktiske Stab. Den danske militære deltagelse sker efter anmodning fra USA, der har opfordret Danmark til at indgå i et større militært engagement i Korea.

Krigsøvelsen Ulji Freedom Guardian har til formål, at demonstrere en ny strategi for angreb med avancerede amerikanske våben på militære og økonomisk strategiske områder i DDF Korea. Ligeledes skal indøves en invasion over den koreanske demilitariserede zone ind i Nordkorea og farvandene ud for. Det sker med specialenheder, der skal søge at ødelægge DDF Koreas militære hovedkvarterer, besætte republikken for senere at gennemtvinge et regimeskifte. I øvelsen indgår også operationsprocedurer for brug af taktiske atomvåben og andre masseødelæggelsesvåben.

Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea kræver, at USA og Sydkorea og dets tætte allierede krigsøvelsesdeltagere omgående indstiller Ulji Freedom Guardian. En fortsættelse vil kun dag for dag skærpe den i forvejen meget farlige konflikt og konfrontation, der eksisterer i Korea. Den 100 % USA-ledede krigsøvelse kommer på et tidspunkt, hvor USA i forvejen er i gang med en oprustning med stationering af mange flere avancerede våben i Sydkorea – herunder det nye THAAD-missilforsvarssystem.

I stedet for konfrontation og krigstrusler og drømme om et nordkoreansk kollaps er der mere end nogensinde brug for en genoptagelse af en Nord-Syd koreansk dialog og samarbejde og et ophør af udenlandske stormagters indblanding i Korea.

Vi kræver derfor også, at den danske regering ophører med at underlægge sig og deltage i USA’s stormagtsstrategi i Korea. Dansk deltagelse i USA’s militære engagement i Korea må omgående ophøre, således at Danmark ikke længere medvirker til destabilisering og optrapning af den farlige konflikt i Korea.

Alt dansk militær personale skal trækkes hjem fra Korea.

STOP KRIGSØVELSEN ULJI FREEDOM GUARDIAN I KOREA

STOP DANSK DELTAGELSE I USA’S KRIGSØVELSE I KOREA


Se også

USA bag voksende spænding: Krigstrusler og atomangrebsøvelser mod Nordkorea
KPnet 8. marts 2016

Øget spænding og sanktionstrusler – Nordkorea har ret til rumfart
KPnet 11. februar 2016

Våbenhvileaftalen i det delte Korea 60 år: USA truer med ny krig
KPnet 28. juli 2013

USA: Terrorismens rige – Af Kim Chol Myong
KPnet 26. juli 2002

KPnet 23. august 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater