Trepartsforhandlinger: Flertal af danskere vil have stoppet klapjagten på arbejdsløse

Står det til Løkke-regeringen skal arbejdsløse tvinges til at tage job og rejse fra Gedser til Skagen for arbejde, uanset hvor de bor. Allerede i dag skal arbejdsløse rejse op til tre timer dagligt. Den grænse skal slettes. Men et klart flertal af danskerne er imod og vil have klapjagten på de arbejdsløse stoppet.

12196248_1043407075704747_8961789276722621897_n
Kapitalist- og krigsregeringen, der nedlægger offentlige arbejdspladser på stribe samtidig med at den vil opruste massivt og sænke skatterne for de rige, møder op til en ny runde i de pågående trepartsforhandlinger med nye krav om at genere arbejdsløse.

F.eks. skal nyuddannede dimittender kunne jages fra Gedser til Skagen i jagten på et job. Uden hensyn til hvor de bor, og uden nogen begrænsninger.

Se
Regeringen vil tvinge ledige til at rejse fra Gedser til Skagen
Ugebrevet A4 15. juni 2016

Et klart flertal af danskerne siger imidlertid fra over for skrappere krav til ledige.  Det er meldingen før en ny runde i trepartsforhandlingerne på fredag mellem regeringen og arbejdsgiverne på den ene side og lønmodtagerorganisationerne på den anden.

Mere end seks ud af ti siger nej til at stramme kravene til de arbejdsløse. Kun 25 procent støtter skrappere krav. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af YouGov for A-kassernes Samvirke.

Blandt folk, der som arbejdsløse har været ramt af de nugældende barske krav, er modstanden mod yderligere stramninger endnu mere markant. Det skriver Ugebrevet A4.

Se
Danskerne klare i mælet: Stop jagten på ledige
Ugebrevet A4, 17. august 2016

Tværtimod skal trykket lægges den anden vej: Regeringen skal tvinges til at opgive sin nedskæringspolitik og fyringerne i den offentlige sektor og skabe arbejdspladser. Og de skrappe regler lempes i forhold til de arbejdsløse, der er ofre for et udueligt kapitalistisk system og ondskabsfulde regeringer.

Det er den nyliberale politik, som spiller fallit. Ikke de arbejdsløse, som ikke vil have arbejde.

Se også

Kære Lars Løkke og kompagni: Vi er fleksible, men hvor er jobbene
KPnet 19.  juni 20106

Det nyliberale systemskifte: En fiasko uden fremtid
KPnet 23. december 2010

 

Netavisen 17. august 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater