Smag Bill Gates lækre vegan-burger – den drypper af GMO

”Den smager af kød, og driver af ‘blod’ så selv de sofistikerede madanmeldere lader sig narre. Sådan lyder omtalen af milliardæren Bill Gates vegan-burger, der ‘skal redde verden fra vestens overforbrug af kød’. Den store velgører Bill Gates vil også redde verden fra sult ved at påtvinge Afrika GMO, patenterede afgrøder dyrket med hjælp af sprøjtegift. Hans burger er et rent industriprodukt, hvor den blodige smag er skabt på genmodificeret gær. I USA har Obama netop givet en stor hånd til GMO-industrien, da han underskrev ‘The Dark Act’, loven der forhindrer en reel varedeklaration.

bill_gates_gmo_monsantoLinda og Bill Gates fonden er storinvestor i ‘velgørenhed’ – og i Monsanto

Den hemmelige ingrediens, der skal få kødspiserne til at spise vegetarisk er et genmodificeret gærprodukt. Den genmodificerede gær danner molekylet hæm, der indgår i hæmoglobin, der giver blodet sin røde farve – og gør det vegetariske burger dejligt blodig.

Her er ikke tale om at udbrede tilgængelige veganske madvarer, der kan nedsætte verdens klimabelastende kødproduktion, men en ny spise på patent.

Burgerne – og en tilsvarende kylling – bliver solgt med anprisningerne: God for dit helbred, giver dyrevelfærd, sparer kloden ressourcer og er med til at redde klimaet.

Bill Gates har fundet en profitabel forretning, der falder godt i hak med det image af ‘menneskehedens godgører’ som han har opbygget gennem “The Bill and Melinda Gates Foundation “. Bag fonden, med en kapital på 43 milliarder dollars ligger en global plan for at dominere verdens fødevareforsyning først og fremmest ved hjælp af GMO og patenter.

Afrikas landbrug med GMO, patenter, pesticider og amerikansk kapital

Bill Gates investeringer og ‘godgørenhed’ retter sig i høj grad mod Afrika, hvor målet er udbredelsen af et landbrug bygget på patenter og genmodificerede afgrøder, der tager kontrollen ud af afrikanernes hænder og giver den til multinationale firmaer.

Påstanden fra Bill Gates, Monsanto og de andre giganter indenfor den industri, der spænder fra kemi til fødevarer er, at GMO, pesticider og RoundUp-resistente afgrøder vil sikre verden mod sult.

Det modsatte er tilfældet. Det afrikanske landbrug vil i Gates model blive gjort afhængigt af tilførslen af kemi og patenteret frø. Det vil tage jorden og dyrkningen ud af hænderne på den almindelige landbruger og lægge det under stordrift. Den amerikanske drøm er at overtage jorden og holde Afrika, såvel som resten af verden i afhængighed – og tjene penge.

Kontrol over verdens landbrugsproduktion

I Afrika udspreder Gates Fonden under overskriften “The Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA)” en række projekter og samarbejder bl.a. med handelsgiganten Cargill i et projekt, der skal skaffe firmaet ind på sojamarkedet i det sydlige Afrika. Cargill er verdens største indenfor handel med genmodificeret soja og sidder bl.a. på en stor del af sojamarkedet i Latinamerika.

Et af AGRA’s mål er at ændre det afrikanske landbrugs fundament fra at bygge på bøndernes egne, traditionelle frø (i dag 80 %) til patenterede og genmodificerede frø. Dette projekt bygger på en systematisk ændring af landenes lovgivning, en proces som USAID, G8, Gates Fonden og andre organiseringer i de seneste 20 år har arbejdet på og sponsoreret.

Gates Fonden har bl.a. financieret “Det afrikanske kunstgødnings partnerskab” til fremme for brugen af kemisk gødning i Afrika. Det er denne type tiltag der beskrives som ‘hjælp til at bekæmpe verdens hungerproblem’. Med det interne mål, at minimum fordoble brugen af kunstgødning i Afrika.

På de 20 år der er gået siden Monsanto introducerede ‘RoundUP-ready’ soja og majs er brugen af glyphosat 15-doblet, og er nu verdens mest anvendte sprøjtegift. I den periode er mange ukrudtstyper blevet modstandsdygtige overfor giften, og Monsanto, Dow Chemical m.fl. producerer nu nye sprøjtegifte, der indgår i en cocktail med glyphosat.

De skræmmende følger af sprøjtemidlerne kan man nu konstatere på steder som Hawaii. Brugen af sprøjtemidler linkes bl.a. til til børnecancer, neurologiske defekter, for tidlig fødsel og astma. I EU er tilladelsen til brugen af glyphosat for nylig forlænget af EU-kommissionen, trods WHO’s forskning, der konkluderer, at stoffet sandsynligvis er kræftfremkaldende hos mennesker.

Stort set alle genmodificerede planter er gjort pesticidresistente eller er blevet omdannet til selv at producere pesticider.

Obama underskriver The DARK act

I USA har Obama netop givet en stor hånd til GMO-industrien, da han underskrev ‘The Dark Act’  (“Denying Americans the Right to Know”), loven der er lobbyisternes svar på den voksende bevægelse mod GMO i USA. Flere stater har indført love, der kræver deklaration af genmodificerede ingredienser.

Den føderale lov gør det nu muligt for firmaer at nøjes med at deklarere gennem en QR-kode, der kun kan læse med en smart phone. Dertil kommer, at der vil blive udnævnt en ‘landbrugssekretær’, der fremover vil afgøre hvilke ingredienser, der overhovedet skal deklareres.
Desuden kræver loven kun at ‘old school’-GMO mærkes. De nye GMO-teknikker der er under udvikling, vil ikke være dækket og kan indgå helt ubemærket.

Obama gik til valg på at kræve mærkning af GMO.

Reelt er de love man har kæmpet igennem i Vermont, Maine og Connecticut nu sat ud af kraft gennem den overordnede DARK act. Loven er således både et diktat fra GMO-lobbyisterne og et angreb på de amerikanske staters ret til overhovedet at lovgive nationalt.

I følge meningsmålinger ønsker 90 % af den amerikanske befolkning en (dækkende) varedeklaration.

Læs også
Obama Just Signed The DARK Act Into Law That He Opposed While Campaigning
We are Change 4. august 2016

Is the Gates Foundation always a force for good?
Rapport fra Global Justice now

Dansk imperialisme i Afrika: Verdensbanken og Handelsministeriet har en plan
12. juli 2013

 

 

 

KPnet 9. august 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater