Brexit: EU-føderalister i chok – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 2. juli 2016

Det er et år siden Oktober Radio Århus gik i luften for første gang– eller rettere begyndte at lave radio på internettet  Det er blevet et vigtigt medie i modstanden mod krig og reaktion.  KPnet siger Stort tillykke!

brexit-hole-2

Oktober Radio Århus har i løbet af det første år været rundt om en lang række emner med programmer af ca. en halv times varighed hver lørdag formiddag, der sendes som live podcast 11.30-12.  Normalt med tre-fire-fem forskellige indslag om politik, kultur, film og meget andet.

Men de kan altså høres når og hvor man vil, i nogenlunde ro og mag,  eller mens man er i gang med oprydning, madlavning eller whatever.

Jubilæumsudsendelsen den 2. juli fejrer den britiske folkeafstemning og Brexit og bruger hele sendetiden på denne enormt vigtige, historiske afgørelse, på EU-føderalisternes choktilstand og hvordan kampen mod EU kan styrkes.

I introen til programmet skriver redaktionen: ”Hvis vi i Danmark skal gøen re os forhåbninger om at følge efter England ud af EU så skal man stole på egne kræfter i Folkebevægelsen mod EU. Ingen i den danske elite og stort set ingen i Folketinget, og ej heller i medieverdenen, er modstandere af EU. ”

Folkebevægelsen om EU kræver en dansk folkeafstemning om medlemskabet. Men nu lyder der også andre røster, der ønsker helt andre folkeafstemninger.

Dansk Folkeparti, som er tilhængere af EU og støttede Camerons aftale med Bruxelles, som briterne forkastede til fordel for Brexit, ønsker en dansk folkeafstemning om den kommende britiske aftale. Forhandlingerne om den er ikke gået i gang, og ingen kan sige hvornår der vil foreligge en aftale.

Bortset fra Enhedslisten, der ikke har været klar i mælet, men for et par dage siden  i en udtalelse fra partiets forretningsudvalg har meddelt, at det støtter en afstemning om det danske medlemskab, så afviser alle folketingspartier en sådan.

Venstre vil til gengæld have en helt anden folkeafstemning – nemlig en omafstemning om Europol og omgørelse af det danske Nej fra 3. december 2015.

Der er ikke noget der siver ind hos de træge eurofile politikere

HØR HELE UDSENDELSEN HER

Se oversigt og hør flere udsendelser fra Oktober Radio Århus her

PS: En playliste med mange musikindslag er oprettet på:
https://youtu.be/EDStn8LtC_s?list=PLGgStpnym2bgsEpJW8ZBs_I8JQ8jhglXI

KPnet 3. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater