1. maj i Aarhus: Antikrigskampen i centrum

I Aarhus står fredsorganisationen Århus mod Krig og Terror bag årets 1. maj, med ”Fredsscenen”, der ligger som en selvstændig del af 1. maj i Tangkrogen. APK og Oktober Bogsalg deltager med bod. Den aktive fredsbevægelse vil præge arrangementet med helt aktuelle spørgsmål, som NEJ til køb af nye krigsfly og kravet om at Danmarks krige undersøges. Et flot kulturprogram vil binde dagen sammen.

1 maj art 16Danmark har været krigsførende nation i en årrække og har siden 2002 været involveret i angrebskrige og deltagelse i en imperialistisk nyopdeling af verden. Så der er i højeste grad brug for en mobilisering mod den danske krigspolitik – et spørgsmål som vil blive sat i centrum på denne 1. maj.

Kravene mod krig og oprustning er tæt forbundet med kampen mod nedskæringer og ‘reformpolitikken’, hvor pengene spares op til arbejdsgivervenlig lovgivning, skattelettelser og nye krigsindkøb. Som kampfly-kampagnen siger det:  “Velfærd fremfor krigsforberedelser!”

bod”Nej tak til nye kampfly”-kampagnen der lige nu samler til landsdækkende protester mod Danmarks køb af nye krigsfly til milliarder vil være der, og det samme vil ”Tribunalforeningen”. Foreningen har sat det mål, at krigene i Irak og Afghanistan skal sættes under en folkelig undersøgelse – når Folketinget ikke vil.

Direkte fra Tvinds fredskonference – og som en del af dette arrangement kommer deltagerne for at være med 1. maj omkring Fredsscenen.

Desuden vil en række solidaritetsforeninger og andre aktive foreninger være at finde i deres boder og som talere på scenen.

På programmet fra scenen

Villy og Lars
Tahir Mirza, afghansk flygtning
Maria Manuela med gæst
Taler fra Tvinds fredskonference “Krig og flygtninge”
Thomas og Katrine Schaffalitsky
Jørgen Witte, Tribunalforeningen
Alaudidae
Franz Krejbjerg, for Århus mod Krig og Terror
Inuit Feet

Besøg Århus Mod Krig og Terrors facebookside

Se Fredsscenen 1. maj på facebook

fredsscenen 2016

 

 

KPnet 29. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater