Stilladsarbejderne: En konstant kamp

 Af Jacob Jespersen,  Landsklubformand for stilladsarbejderne

KPnetBlogs


Det er en konstant kamp at sikre at alle arbejdsgivere følger lønnen i området og efterlever lovgivning og arbejdsmiljø regler.

stilladsarbejdere
Da vi stod foran porten ved Studstrupværket i Århus, en meget kold og våd morgen i februar, sidste år, havde vi ikke nogen som helst ide om hvor det hele ville ende. Hjælper det noget? Bliver vi smidt væk af politiet? osv.

Nu, omkring et år senere, kan vi sige til vores kollegaer. Det hjalp faktisk noget, det var rigtigt at i deltog.

Vi har i løbet af året skrevet en del om denne sag. Både om blokaderne og om møderne med ESG (tysk stilladsfirma) og med DONG, så det vil jeg ikke bruge meget til på, udover at begge firmaer, på grund af balladen, blev overenskomstdækket. ESG som medlem af Dansk Byggeri og stilladssektionen, og Kaefer UAB, ved at underskrive en såkaldt Laval overenskomst.

Begrebet Laval, stammer fra det Estiske firma Laval, som nægtede at tegne svensk overenskomst, og fik medhold i dette i EU. Hermed var der lukket op for denne type overenskomster til udenlandske firmaer.

Lønningerne i Laval overenskomsten er umiddelbart noget højere end vores mindsteløn, men så skal man lige huske at trække de overenskomstmæssige tillæg ud. Pension, SH betaling m.m. Når man har fjernet alle disse procenter, ligger lønnen i Laval overenskomsten, meget tæt på vores mindsteløn.

Læs hele indlægget her

 

KPnet 17. april 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne