Den Dominikanske Republik 3.-10 august 2016: 25. internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr

De internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejre afholdes hver andet år på skiftende kontinenter. Hundredvis fra revolutionære ungdomsorganisationer over hele verden træffes i år i begyndelsen af august i Den Dominikanske Republik.

IUL2006_Dominikanske_Republik
På verdenstræffet  vil  man diskutere udviklingerne i ungdommens situation og kampe på de forskellige kontinenter og fælles centrale punkter.

Vært ved denne jubilæumslejr er det kommunistiske arbejderparti PCTs ungdomsforbund. PCT er ligesom Arbejderpartiet Kommunisterne medlem af CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer.

Der vil naturligt nok være særlig mange deltagere  fra Latinamerika, Mellemamerika og Caribien.

Blandt de fælles spørgsmål, som tages op af lejren,  er kampen for retfærdighed for  de 43 forsvundne unge mexicanske lærerstuderende fra delstaten Guerrero, der forsvandt i politiets varetægt i september 2014, og hvis skæbne endnu ikke er afklaret.

Der er tale om en fascistisk massakre på aktive unge, som mexicanerne holder den forhadte præsident Pena Nieto ansvarlig for.  Nieto er netop i disse dage på officielt statsbesøg i Danmark.

Den globale situation med krige, med angreb på ungdommens rettigheder og muligheder for arbejde og uddannelse, den voksende fattigdom – og den voksende modstand – er temaer for verdenstræffet.

Deltagerne fra de  forskellige lande fortæller om udviklingerne hos dem, og der danner sig et fælles billede og skabes et stærk samhørighed og konkret forståelse af, at i sidste ende fører man den samme kamp.

DKU i Danmark var vært for den 20. Internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr i 2006.

Den Dominikanske Republik  er et spændende land og en international ungdomslejr er en fantastisk oplevelse for alle deltagerne. Fuld også af festligt samvær, musik, sport.

Alle unge progressive antiimperialister og antifacister kan deltage.

Er du interesseret i at deltage eller i mere information, så ring til Oktober, som står for at koordinere dansk deltagelse

Telefon 0045 50 55 99 30   eller mail:  info@oktobernet.dk

Læs her en beretning fra en tidligere international ungdomslejr i Latinamerika

Fantastisk international ungdomslejr i Brasilien
KPnet 15. august 2008

Se også om kampen for de 43 lærerstuderende i Mexico, som man ikke vil have opklaret

Retfærdighed for Gustavo Delgado – mexicansk revolutionær aktivist myrdet af myndighederne
KPnet 7. februar 2015


KPnet 13. april 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater