Retfærdighed for Gustavo Delgado – mexicansk revolutionær aktivist myrdet af myndighederne

Den velkendte mexicanske politiske aktivist Gustavo Salgado Delgado  blev den 4. februar funder myrdet i  staten Morelos. Hans hænder og hoved var afskåret, og liget udviste tegn på tortur. Kammerat Gustavo var medlem af FPR – den revolutionære folkefront – og af Mexicos Kommunistiske Parti (marxister-leninister). PCM(m-l) er APKs søsterparti, medlem af Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer.

Gustavo Salgado var en hovedfigur i kampen for retfærdighed for de 43 forsvundne og dræbte lærerstuderende i delstaten Guerero og arrangerede adskillige demonstrationer i den forbindelse.

FPR og PCM(m-l) anklager myndighederne i delstaten Morelos og på forbundsplan for at være ansvarlige for at gøre en kritisk stemme tavs. De mexicanske myndigheder derimod beskylder organiserede kriminelle for at stå bag.

Progressive bevægelser, organisationer og partier opfordres til at protestere i forbindelse med mordet på kammerat Gustavo og til at forstærke kampen for at vælte det rådne og reaktionære mexicanske regime.


Protest mod morder på Gustavo Delgado i Oaxaca

I en fællesudtalelse fra  FPR og PCM(m-l) fra den 4. februar hedder det:

I går forsvandt vores kammerat Gustavo Salgado Delgado, medlem af Den revolutionære Folkefront, og han blev i dag fundet myrdet. Ansvarlige er delstatsregeringen i Morelos og den mexicanske stat i almindelighed. Denne forbrydelse er den del af den terrorpolitik, som staten gennemfører for at skræmme den folkelige bevægelse i almindelighed og vores organisation i særdeleshed.

Denne forbrydelse smerter alle medlemmer af FPR, men giver os anledning til at stramme op på vores strukturer og fremme kampen mod dette regime af sult og elendighed, udbytning og død, og sikre dets fald.

Vi vil ikke formindske vores deltagelse i de folkelige protester; vi vil tværtimod fortsat deltage i og fremme kampen for en national folkekongres, en grundlovgivende forsamling og en politik for politisk generalstrejke. Vi ved, at vi står ved et vendepunkt i dette lands historie, hvor vi må organisere os og samle alle i en enhedsproces for at vælte borgerskabet og dets stat; ellers vil fascismen åbent blive installeret i vores land.

For at trække det klart op er det, vi foreslår, en revolution, der tilintetgør dette rådne politiske, økonomiske og sociale system, og ikke levner noget sted for disse udbyttere og deres repræsentanter, og gør regnskabet op for hver eneste af folket, som er dræbt, forsvundet, tortureret og forfulgt

Ligesom vi fører kampen videre for Gustavo, Gegoria Alfonso, Lauro Juárez, Manuel Gonzalez, Gil Ramirez og andre kammerater, faldet i kampen, udtrykker vi sammen med vores jævnaldrende på tværs af sociale bevægelser vores sorg og vrede gennem stadig        mere omfattende kampformer og organisation for at nå vores historiske mål.

Enhed i hele folket for arbejderklassens frigørelse!

Arbejdere i alle lande, forén jer!

Centralkomiteen – Den revolutionære Folkefront FPR

Centralkomiteen – Mexicos Kommunistiske Parti (Marxister-Leninister)

Se udtalelsen her

Se mere på PCM(m-l)s hjemmeside her

Se også

Mexican Social Activist Found Dead in ‘Political Crime’
TeleSUR 5. februar 2015

Netavisen 7. februar 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater