Flygtninge i lejre: Asylansøgere skal skræmmes væk

Dansk asylpolitik har som mål at modtage så få flygtninge som overhovedet muligt. En af metoderne er at skræmme flygtninge fra at søge til Danmark – og til EU i det hele taget.
Forfatter og venligboer Anne Lise Marstrand-Jørgensen har besøgt teltlejren i Haderslev og beskriver i en artikel i Information, hvordan flygtninge herhjemme anbringes i lejre under usle forhold. Ikke fordi der ikke er andre muligheder – asylcentrene har ledige pladser – men for at afskrække.

protest_sjaelsmarkI dag trådte den umenneskelige flygtningeaftale med Tyrkiet i kraft, idet den første båd med flygtninge tidligt i morges sejlede retur fra Lesbos i Grækenland, hvor 131 mennesker blev sendt til internering i tyrkiske lejre. Som en særlig straf kommer disse flygtninge bagerst i asylkøen. Også herhjemme bruges afskrækkelsesmetoden.

I den danske teltlejr i Haderslev bor 400 asylsøgere. Familier udgør halvdelen og der er 89 børn under 18 år. Det sker selvom der er andre og bedre muligheder. De er endda billigere. Pladser i asylcentrene, som allerede er betalt står tomme.

I lejren er beboerne stuvet tæt sammen i teltene, der er uro døgnet rundt og intet at foretage sig. Lægehjælp får man kun i de mest alvorlige tilfælde.

Anne Lise Marstrand Jørgensen skriver i Information  om sit besøg: Som særligt problematisk er der hurtigt brandbare materialer overalt og ulovlige elinstallationer udendørs. Der er et virvar af teltbarduner kun spærret af med plasticbånd, maskiner, huller i belægningerne, åbent ud til vejen, toiletskure klodset op på en måde, så et lille barn nemt ville kunne mase sig ind under dem.

På et tidspunkt var der en af asylansøgerne, der tilbød nogle drenge penge for sex, et andet barn er blevet forulempet. Beboerne fortæller, at lejrledelsen ikke hjalp, men at de selv måtte tage kontakt til politiet. Gerningsmanden blev efterfølgende flyttet til et andet center…

Det værste er, at det er unødvendigt: Røde Kors har meldt ud, at de har pladser i asylcentrene, som allerede er betalt. Rundt omkring i landet siger flere byrådsmedlemmer, at de kan huse asylansøgere i nedlagte skoler og på plejehjem. Det koster 165 kroner i døgnet at varme et enkelt telt op.

Støjberg lægger ikke skjul på, at hensigten er at skræmme mennesker, der har ret til at søge asyl, bort.

Læs hele indlægget her

En unødvendig lejr
Af Anne-Lise Marstrand-Jørgensen,  Information 4. april 2016

KPnet 4. april 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater