Novemberkonference og festmøde for 100-året for Oktoberrevolutionen – Slå kryds og kom med 4. nov.!

Hvad er Oktoberrevolutionens betydning for os i dag? Kan vi lære noget af den? Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer alle interesserede til at deltage i Novemberkonferencen om eftermiddagen den 4. november 2017 ved Nørrebrohallen – og til at fejre den med musik, dans og taler ved festmødet om aftenen.

2017-09sc4.indd

Novemberkonferencen er et årligt tilbagevendende seminar, der tager pulsen på de problemer, den kommunistiske og revolutionære bevægelse i Danmark står overfor. I år er spørgsmålet om skabelsen af et stærkt kommunistisk parti på marxistisk-leninistisk grundlag helt centralt i oplæggene og diskussionen.

Det revolutionære partis nødvendighed

En af de vigtigste lærer, der kan trækkes af den sejrrige bolsjevikiske Oktoberrevolution, er nødvendigheden af at skabe et stærkt og revolutionært kommunistisk parti, der er i stand til at gå i spidsen for arbejderklassen og handle i klassekampen og gribe en mulig revolutionær situation til at sætte den herskende borgerklasse på porten. Og dermed åbne perspektivet for en socialistisk fremtid i Danmark uden udbytning og undertrykkelse. Hvor arbejderne er statens og samfundets herrer.

To af de fire erklæret kommunistiske partier i Danmark i dag – nemlig Kommunistisk Parti (KP) og Kommunistisk Parti i Danmark (KPiD) – har meddelt, at de slutter sig sammen engang i foråret næste år. Vil dette det være en reel styrkelse af den kommunistiske bevægelse i Danmark – eller vil det simpelthen være et af de mange forsøg på at finde organisatoriske løsninger på partiernes svaghed uden et reelt perspektiv for at styrke kampen for revolution og socialisme.
Hverken Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) eller DKP – Danmarks Kommunistiske Parti – har været inviteret til diskussioner omkring denne ’samlingsproces’.

Oplæg og debat

Derfor sættes der særlig fokus på dette spørgsmål på Novemberkonferencen. Oplægsholdere vil være Franz Krejbjerg, APK, og Marie Herget Christensen, partiløs kommunist, der forlod KP med en skarp kritik af hvordan spørgsmålet om samling håndteredes. Oplæggene vil som alle de øvrige være ledsaget f debat og diskussion.

John Jeppesen, APK Fyn, vil i sit velkomstoplæg trække betydningen af den store russiske revolution for nutiden op – og sygeplejerske Jonas Ørting vil tale om klasser og klassekamp i dag – og om arbejderklassens ledende rolle i kampen for et nyt samfund.

Gerd Berlev, APK København vil afslutte med at trække perspektiver for kampen for revolution og socialisme op – globalt og nationalt – og herunder om CIPOML’s – Den internationale konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationers rolle op.

Dørene åbnes til en udstilling kl. 13 – og selve konferencen varer fra 13.30 – 17.30 med pauser. Der er mulighed for spisning mellem 17.30 og 19.

FESTMØDE FRA KL. 19: MUSIK MED BL.A. FRI GALAXE – DANS – FEJRING

Oktoberrevolution 100 årsdag fejres også med musik og dans og korte taler – som en 1. maj rykket indendørs.
Bandet Fri Galaxe, der flere gang har spillet på APKs 1. maj i Fælledparken i København, synger egne sange med enorm energi og drive med Lizette Larsen i front. Desuden optræder den fynsk-kurdisk-tyrkiske gruppe med Elif og Flemming og Ali Salame, palæstinensisk musiker.

Musikken og dansen vil blive garneret med nogle korte taler om vigtige kampe i dag, hvor brede grupper går til modstand mod den nyliberale nedskæringspolitik, der har slagtet den danske velfærd.

Glimt fra klassekampen ved bl.a.
Gitte Wilsdal C. (Næstehjælperne)
Jesper Morville (Folkebevægelsen mod EU)
Hussein Al-Hussein (Palestinian National Assembly in Denmark)
John Jeppesen (APK)

Se begivenhed på facebook her

 

 

 

 

KPnet 11. oktober 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater