Syrienskrig skal stoppes!

plads2
Fredag den 1. april vil folketinget førstebehandle Venstre-regeringens forslag om at sende danske soldater og bombefly til et nyt land, hvor de ikke er inviteret, og som aldrig har angrebet eller udgjort en trussel mod Danmark. Bare fordi USA endnu engang har kaldt.

En bred koalition af freds- og græsrodsorganisationer, fagforeninger og partier havde på initiativ af Tid til fred/Aktiv mod krig indkaldt til protest på Slotspladsen. Deltagerne gav hinanden løfte på at mobilisere for stoppe krigsgalskaben, før folketinget giver et endeligt signal – hvad forventes om knap  tre uger, omkring den 19. april.

Taler efter taler fordømte krigsplanerne og gav udtryk for den fremherskende krigstræthed og vrede over dansk deltagelse i krige, begrundet i løgne.

‘Krig er foragt for liv’ – Nordahl Griegs ord blev understreget igen og igen – med forskellige betoninger og udtryk, alle træffende.

Af Katrine Aagaard, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, af Anne- Marie Helger, af den tidligere officer og krigsudsendte Anders Koustrup Kærgaard, af Claus Westergreen, formand for 3f BJMF, af Christian Juhl, MF for Enhedslisten, af  Gerd Berlev, Tid til fred og Pernille Grumme, fmd. Kunstnere for fred.

Talerne var bundet ind af konferenciøserne Anne-Marie & Tanja, af slagkraftig antikrigsmusik fra Fin Alfred & Mogens Bille, af Kuki Lise Møller Christensens nye digte og af Christianias nar Grev Lyhne i bidende rim og sang. Travellin’ band sluttede det flotte program af.

Demonstrationen var bare en begyndelse, blev det understreget. Den danske Syrienskrig skal stoppes før den starter, dansk krigsdeltagelse skal afvikles, milliarder til indkøb af nye kampfly bruges til noget godt.

Protesten fortsætter så længe krigene gør det. Det blev også understreget af FredsVagten ved Christiansborg, som blev oprettet da Danmark gik i krig i Afghanistan i 2001 – og har stået der uafbrudt siden!

 

plads_fane


Se mere

Nej til krig i Syrien

Giv politikerne klar besked om krigsdeltagelse i Syrien

 


KPnet 31. marts 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater