Arbejdsliv i opløsning – Af Asbjørn Wahl (no)

 Af Asbjørn Wahl –

Arbejdslivet i Europa er inde i en dramatisk udvikling. Stadig flere arbejder under forhold, som for bare et par tiår siden havde været anset for uhørte. Disse opløsningstendenser inden for arbejdslivet udgør for tiden den største trussel mod arbejde og velfærd.

demo mod TISA Norge

Demonstration mod TISA

EU skærper klassepolitikken. Nyliberalismen er grundlovsfæstet som EU’s økonomiske model fra Rom- til Lissabon traktaten, og i de seneste år har vi oplevet et væld af nye traktater og direktiver som indsnævrer fagbevægelsens magt. Strejkeretten er indskrænket i EU og i flere EU-lande, og myndighederne har sat overenskomstaftaler ud af kraft i mindst 12 EU-lande…

Får denne udvikling lov at fortsætte, står den nordiske model for fald … Situationen råber med andre ord på nye kamp- og arbejdsmetoder. I denne sammenhæng har fagbevægelsen megen lærdom at hente fra sin historie – særlig den før klassekompromisets fase, da man kæmpede de styrkepositioner frem, som tvang arbejdsgiverne til forhandlingsbordet.

Læs hele artiklen på norsk her

Arbeidsliv i oppløsning
Steigan Bloggar 28. februar 2016

 

Læs også

Brexit vigtig for Norge
KPnet 27.februar 2016

Norsk LO konference siger nej til EØS-aftalen, TTIP og TISA
KPnet 1.februar 2016

Tyrannernes tid – af Revolusjon, Norge
KPnet 1.januuar 2016

International solidaritet med de kæmpende norske havnearbejdere
KPnet 3. december 2015

 

KPnet 29.februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne