Brexit vigtig for Norge

”Det vil betyde meget for os i Norge hvis Storbritannien går ud af EU”, siger Kathrine Kleveland, leder af Nei til EU.

nei til EU


Pressemeddelelse fra Nei til EU (no)

D. 23. juni skal briterne stemme om hvorvidt Storbritannien skal blive i EU eller gå ud.

– Nei til EU ønsker briterne velkommen udenfor EU! En Brexit vil være til stor inspiration for alle som kæmper mod EUs stadig tættere integration.

– Siden Storbritannien blev medlem i 1973 har EU ændret grundlæggende karakter fra et økonomisk fællesskab til en politisk union. Et klart flertal i Storbritannien har vært imod denne udvikling hele vejen igennem, uden at det har påvirket tempoet i integrationsprosjektet. Briterne fik heller ikke lov at stemme om Lissabon traktaten, den seneste af EU’s stadig mer overnationale traktater, siger Kleveland.

– Aftalen som statsminister David Cameron fik med sig hjem til London er tynd sammenlignet med Camerons oprindelige liste over krav. EU-traktaternes forpligtelse til at arbejde for «en stadig tættere union» bliver stående, men Storbritannien har fået igennem at denne forpligtelse ikke skal gælde for dem.

– EU havde chansen for at vise at de mener det alvorligt, når de siger at beslutninger skal tages så tæt som muligt på dem der bliver berørt. EU havde chansen for at vise at medlemslande som ikke ønsker en stadig tættere union er lige så gode som de mest integrationsvillige. Den chance lod de gå fra sig.

– EU-eliten vil ikke acceptere at stadigt mere union er svaret på et spørgsmål som folk i Europa ikke har stillet, siger Kathrine Kleveland.

– Nei til EU ønsker held og lykke med valgkampen!

Se Nei til EU

Se også britisk reportage hvor Kathrine Kleveland interviewes

Norway: Lessons from a non-EU country

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater