Lars Løkke fastholder Eva Kjer Hansen som minister trods kreativ bogføring og mistillid

nytaarstale_2016Rasmus Jarlov (K) regnede med at have væltet en minister, da de Konservative efter høring og samråd om Landbrugspakkens videnskabelige grundlag udtalte deres mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Men så meget magt mener Lars Løkke åbenbart ikke at hans støtteparti skal have. I øjeblikket fastholder han både landbrugspakke og den minister der står afklædt som en politiker, der med urigtige oplysninger har forsøgt at fifle den kulsorte landbrugspakke igennem som grøn.

Syv forskere var enige om, at regeringens og Eva Kjer Hansens ‘grønne plus’ i landbrugspakke’ frem til 2018 er ikke-eksisterende. Pakken – hvoraf det ene punkt – retten til at gøde mere – bliver tredjebehandlet d. 25. februar – vil tværtimod betyde en betydelig ekstra tilførsel af kvælstof til de danske farvande.

Hvis nogle af de omtalte tiltag for årene efter 2018 bliver gennemført, vil det skabe forbedringer, mente nogle af forskerne. Problemet er blot, at mens retten til at gøde mere er yderst konkret og umiddelbart vil blive ført ud i livet er dette ikke tilfældet for de omtalte forbedringer. De svæver i vinden og ingen ved hvor de reelt ender henne.

Eva Kjer Hansen fastholdt, at alt var lagt både åbent og korrekt frem. Hvad der helt klart ikke er tilfældet.

Selve pakken var Konservative klar til at stemme hjem, hvis der kunne gives noget til en miljøkompensation. Dvs at der skulle bruges endnu flere penge for at kompensere for storbøndernes miljømassakre end det allerede er besluttet. Den var Dansk Folkeparti positiv overfor – bare pakken kom igennem. Konservative har gjort miljøet til deres politiske platform og var nødt til at handle hvis de ikke skulle tabe komplet ansigt.

Efter høringen med eksperterne og Folketingets efterfølgende samråd, hvor Eva Kjer Hansen gav absolut nul indrømmelser i forhold til fremlægningen af Landbrugspakken eller hendes egen rolle konkluderede de Konservatives landbrugsordfører Rasmus Jarlov, at partiet ikke længere kunne have tillid til Eva Kjer Hansen.

Både Socialdemokraterne, Radikale og Konservative havde forventet en form for tilståelsessag, i første omgang en form for undskyldning og en tillemping i forhold til kritikken. Da den ikke kom var det forventningen at ministeren trak sig efter de Konservatives erklæring om mistillid.

Men det skete ikke.

Lars Løkke Rasmussen er i stedet rykket i offensiven bakket op af Bæredygtigt Landbrug, lobbyorganisationen der er blevet regeringens nye tætte partner. Formanden Flemming Fuglede mener, at ”det nærmer sig justitsmord” at vise mistillid til Eva Kjer Hansen.

Venstre regeringen sidder uden reel opbakningen i befolkningen og for Løkke gælder det at fastholde sin anti-miljøkurs og løfter om vækst i landbruget for at genvinde støtten i de landområder, der er røget over til Dansk Folkeparti.

Han sætter hårdt mod hårdt overfor De Konservative og gjorde officielt mistilliden til Eva Kjer Hansen til et regeringsspørgsmål, da han i nat skrev på twitter:

Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl 21. Så må vi se om regeringen fortsat har flertal til at være regering ”. Efter mødet har Løkke Rasmussen endnu ikke udtalt sig.

I eftermiddag skal Eva Kjer Hansen i endnu et åbent samråd. Denne gang om Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på Miljø- og Fødevareministeriets politik.

Læs også

Historisk lav opbakning til Venstre
DR 24. februar 2016

Høring og samråd om landbrugspakken: Kreativ bogføring, miljøødelæggelse og milliardregning til forbrugerne
KPnet 18. februar 2016

Vildledning: Eva Kjer Hansen og kvælstoftallene
KPnet 15. februar 2015

Fødevare- og landbrugspakke 2015: Frihed for storlandbruget og smadret miljø
KPnet 23. december 2015

KPnet 24. februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater