Udtalelse om brintbombetest i Korea: Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

DOKUMENTATION/DEBAT

Af Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

nonukes_un

Den Demokratiske Folkerepublik Korea har foretaget en underjordisk og velkontrolleret mindre brintbombetest i Nordhamgyongprovinsen.

Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea skal være de første til at beklage kernevåbenoprustningen i Korea, men vi deltager ikke i koret af vestlige lederes fordømmelser.

Baggrunden for, at DDF Korea nu igennem de sidste 10 har foretaget fire kernevåbentest, er jo netop en amerikansk oprustning med atom- og andre masseødelæggelsesvåben i igennem årtier i Sydkorea og i farvandene ud for den koreanske halvø.

I Sydkorea har USA udstationeret meget store arsenaler af verdens mest avancerede angrebsvåben – alle rettet mod DDF Korea i nord. Udover disse krigstrusler kommer årtier med økonomisk blokade og handelssanktioner, der alle har til formål at udsulte landet og få befolkningen til at vende sig imod myndighederne og derved styrte det socialistiske samfundssystem.

USA og deres allierede arbejder målrettet for en genforening i Korea byggende på med magt at indlemme Nord i det sydkoreanske samfundssystem.

Men flere årtiers konfrontation i Korea har jo netop vist os, at USA’s ønsketænkning slet ikke virker.

Selvom vi beklager kernevåbenoprustningen i Korea, så respekterer vi, at DDF Korea stående lige overfor verdens stærkeste militære og truende supermagt er nødt til at møde denne trussel med et tilstrækkeligt afskrækkende forsvar.

I stedet for at fortsætte ad den konfrontatoriske vej bør USA og Sydkorea og de vestlige ledere skifte spor i Korea og gå i dialog med DDF Korea.

Dialog med DDF Korea og respekt for DDF Koreas ret til selv at bestemme sin egen samfundsudvikling er den eneste farbare vej frem til afspænding og atomafrustning i hele Korea.

DDF Korea har ikke ambitioner om en fortsat kernevåbenoprustningsspiral i Korea. Tværtimod vil DDF Korea gerne i dialog med USA og andre om en gensidig atomnedrustning i hele Korea. DDF Korea har et mål om at omdanne hele den koreanske halvø til en atomvåbenfri zone.

En sådan dialog vil samtidig på alle måder fremme mulighederne for en ny Nord-Sydkorea dialog om forsoning, samarbejde og på længere sigt en fredelig koreansk genforening uden fremmed indblanding.

Vi opfordrer den danske regering, der i dag som de første automatisk har fordømt DDF Korea, til at udvise større omtanke i denne komplicerede sag.

Den langvarige tilspidsede konfrontation i Korea løses ikke ved blot at gøre mere af det samme. Tal dog med DDF Korea i stedet for fordømmelse, konfrontation og dæmonisering.

Med venlig hilsen
Anders Kristensen
formand

København 6. januar 2016

Se også

Våbenhvileaftalen i det delte Korea 60 år: USA truer med ny krig
KPnet 8. januar 2016

KPnet 8. januar 2016

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater