APK-Fyn: Nej til udlicitering af rengøringen

 


Solidaritetsudtalelse

Vi støtter jeres forsatte kamp mod udlicitering af rengøringsarbejdet på halvdelen af skolerne i Odense. Med det mindst mulige flertal besluttede byrådet at trumfe igennem at sætte arbejdet i udbud til private firmaer.

Indtil nu har erfaringerne med at udlicitere offentlige opgaver hver gang vist sig at føre til dårligere kvalitet, dårligere arbejdsforhold og fyringer. Det er grunden til, at private firmaer på papiret kan underbyde. Og til, at de kan tjene penge på opgaven.

Odense kommunes byråd har af uransagelige veje regnet sig frem til, at kommunen kan spare 4 millioner kroner ved at udlicitere rengøringen. Men praksis har gang på gang vist, at privatiseringer er blevet dyrere for kommunens skatteborgere efter, at skaden er sket.

Hvorfor insistere på at lave samme fejl, som allerede er begået af andre? Er det EU’s udbuds-og udliciteringsdirektiv, der spøger i baggrunden mod al sund fornuft.

Både lærere, elever, forældre og personale har et fælles ønske om ordentlige og rene skoler. Det er en fælles kamp for alle offentlige ansatte at bekæmpe privatiseringer og de forringelser, de medfører. I har vist et rigtig godt eksempel, og vi opfordrer til fuld solidaritet i den høringsfase, der nu indledes.

Forsat god kamp

APK-Fyn
Arbejderpartiet Kommunisterne

Oktober Bogbutik, Skibhusvej 100 st. th. 5000 Odense C


Læs om baggrund:

Rengøringsassistenter i oprør over udbud

Se også med  videoklip fra demo

Vi bliver behandlet respektløst

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater