Advarsel mod Windows 10: Udspionerer dine private oplysninger

Microsofts sidste nye operativsystem Windows 10 er uhyre populært. Det er tilgængeligt til fri download for licensbrugere af Windows 7 og 8 og er i løbet af 2 dage allerede hentet 14 millioner gange. Men pas på, for programmet har en anden pris – adgangen til dine private oplysninger. Oplysninger der gives videre til ‘betroede partnere’

Alle Windows 10’s standardindstillinger er kodet ind til at udspionere private oplysninger, og disse indstillinger er meget svære at ændre. Desuden vil man normalt slet ikke være opmærksom på dette.

Man logger ind med en Microsoft email-konto, hvilket betyder, at Microsoft kan læse dine e-mails, se dine kontakter og kalenderdata og opsætningen giver desuden adgang til alle tekster man selv skriver eller printer ud. Den nye Edge Browser sender dig personligt rettede reklamer.

Styresytemet vil registrere og gemme oplysninger om hvor du befinder dig fysisk, og disse oplysninger vil kunne videregives til ‘betroede partnere’ oplyser licensaftalen.

I brugeraftalen på 45 sider kan man finde denne sætning:

“Vi vil have adgang til, vise og gemme personlige data, herunder dit indhold (som indhold i mails og anden privat kommunikation, filer eller private mapper) når vi finder, at dette skønnes nødvendigt”

Konklusionen må være, at Windows 10 er et spionprogram rettet mod millioner af mennesker verden over. Som oven i købet bliver bondefanget til selv at skrive under på Microsofts ret til at videregive enhver form for private oplysninger til hvem som helst.

Læs flere detaljer i artiklen fra RT

‘Incredibly intrusive’: Windows 10 spies on you by default

Læs også

Stop masseovervågningen – Befri internettet for spionerne
Netavisen 16. maj 2014

Netavisen 3. august 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne