Ryanair: Arbejdsretten behandler hele sagen den 15. juni

Der blev demonstreret for overenskomst med Ryanair foran Arbejdsretten igen i går. Det blev besluttet at hele sagen skal behandles og muligvis afgøres den 15. juni.

Luftens helte: Protest forn Arbejdsretten den 20. maj 2015

Krav om en overenskomst blev igen fremsat foran Arbejdsretten den 20. maj. Det rejses over for Ryanair efter at det irske lavprisflyselskab er begyndt at flyve fra Kastrup Lufthavn.

LO har bragt sagen for Arbejdsretten, fordi Ryanair indtil videre har afvist Flyvebranchens Personaleunion/Serviceforbundets ønske om en overenskomst for det personale, piloter og stewardesser, Ryanair har baseret i Danmark.

Dansk arbejdsret giver mulighed for, at fagforeninger kan strejke og sympatikonflikte over for virksomheder, som afviser ønsket om en overenskomst.

Ryanair har tidligere meddelt Serviceforbundet, at ethvert initiativ til strejke og sympatikonflikt vil blive mødt med retlige skridt. Ryanair holder på, at Arbejdsretten skal afgøre sagen ud fra irsk lovgivning, og at EU har undtaget international luftfart fra konfliktretten.

På mødet i Arbejdsretten i går blev det besluttet, at hele sagen skal behandles den 15. juni. Formanden for Flybranchens Personaleunion Thilde Waast siger:

– Vi er tilfredse efter i dag. Ryanair er ikke lykkedes med at dele sagen op, og nu behandles hele spørgsmålet den 15. juni. Vi er glade for, at datoen blev fastlagt, og vi glæder os til at få den afgjort.

LOs advokat Peter Nisbeth erkærer:”

– Vi er overbevist om, at her gælder dansk arbejdsret, og nu går vi så i gang med forberedelserne til mødet den 15. juni,.

 

 

Netavisen 21. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne