Hilsen fra Flyvebranchens Personale Union 1. maj

Til 1. maj på Den Røde Plads

Kære alle

– Ryanair er kulminationen på mange års deroute i luftfartsbranchen, og ræset mod bunden har virket nærmest ustoppelig. Vi er oppe mod et selskab, der har det som sin erklærede mission at modarbejde fagbevægelsen og kollektive overenkomster.

– Ryanair er begyndt at flyve fra Kastrup. Vores organiserede venner derude i lufthavnen skal hver dag se på, at Ryanairs fly letter og lander. Det skaber selvfølgelig frustration for dem som for alle os andre.

– Sagen er den, at vi afventer at få lov til at konfliktere mod Ryanir. Vi har fremlagt et forslag om overenskomst med Ryanair, som de med et stort grin afviste. Og derfor har vi varslet konflikt. Lovligheden af denne afprøves i Arbejdsretten.

– Vi skal også have danskerne til at tage aktivt stilling til Ryanair og dermed lægge et folkeligt pres på Ryanair. Det skal blive socialt uacceptabelt på arbejdspladsen og i hjemmet at flyve med Ryanair – så længe Ryanair ikke har overenskomst.

– Derfor har vi lanceret en kampagne ved navn Luftens Helte, som i kan finde på facebook.

– Vi har fået rigtigt meget opbakning og støtte i denne sag. Det er vi meget taknemmelige for. Ligesom vi er utroligt glade for jeres interesse for vores sag.

– Der bliver igen en event foran Arbejdsretten den 20. maj i anledning af, at Ryanair og FPU/Serviceforbundet mødes i Arbejdsretten. Vi håber, at se mange af jer fra kl 14, så vi kan vise, at vi sammen stiller krav til Ryanair – også selvom sagen trækker ud.

Fortsat god 1. maj!

Formand for Flyvebranchens Personale Union, Thilde Waast

Se Luftens Helte

 

 

Netavisen 3. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne