Greenpeace: Total-aktion i Dybvad ovre – Kampen mod skifergas fortsætter


Det lykkedes aktivister fra Greenpeace tidligt mandag morgen at komme op i og holde det franske energiselskab Totals boretårn i Dybvad i Nordjylland i protest mod prøveboringerne efter skifergas. Men efter 21 timers fredelig protest på boretårnet har de 17 sidste Greenpeace-aktivister kort efter midnat, natten til tirsdag, besluttet at indstille aktionen
. Aktivisterne sigtes nu for ‘ulovlig indtrængen’.

Den flotte aktion dokumenteres i fotos og video her

Nu er aktionen ovre, siger Greenpeace i en pressemeddelelse den 14. april.

Beslutningen skyldes, at politiet øgede sin tilstedeværelse og dermed gjorde det umuligt at komme ind og op til aktivisterne med forsyninger af varmt tøj, mad og drikke.

– Aktivisterne har udvist et kæmpe mod og miljøansvar med aktionen, som ikke bare har forsinket Total et døgn med deres meningsløse, første boring, men også været med til at skabe national opmærksomhed om de ødelæggelser, som skifergas kan skabe. Det er afgørende, at vi får mere viden ud til befolkningen og lagt pres på for, at miljøministeren og politikerne kommer til fornuft og forbyder fracking i Danmark. Jeg tror, at vi nu har nået et vigtigt skridt videre hertil, og vi fortsætter kampen med alle fredelige midler, siger Tarjei Haaland, klima- og energimedarbejder hos Greenpeace.

Se hele pressemeddelelsen hos Greenpeace her

Politiet har ifølge Greenpeace sigtet 15 aktivister, der alle anklages for ‘ulovlig indtrængen’.

Total planlægger at lave 1100 skifergasboringer i Nordjylland og Nordsjælland. Prøveboringen i Nordjylland er den første.

Den 10.april indkaldte initiativet Skifergas – Nej tak til støttedemonstration i København. Den understregede, at der ikke bør foretages en eneste boring i Europa. De amerikanske erfaringer med skifergas er skræmmende.

– Der er ingen plads til skifergas i fremtidens bæredygtige energiproduktion. Skifergas er en trussel imod vores miljø,grundvand og klima, hedder det fra initiativet, som fortsætter kampen.

Under protesten omkring Total i Dybvad har omkring 5.000 mennesker skrevet under for at stoppe fracking efter skifergas i Danmark.


Se mere

”Det er vores vand”: Blokade mod skifergasboring
Netavisen 8. april 2015


Se også facebook

Bloker boretårnet

Se også

Skifergas – Nej tak

Netavisen 14. april 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne