Ytringsfrihed i Region Hovedstaden: Ambulancereddere presset til tavshed om ekstremt arbejdspres

Pressemeddelelse fra FOA

 

Uacceptabelt at presse tillidsfolk til tavshed, siger FOA

Det er komplet uacceptabelt, at arbejdsgivere i Region Hovedstaden har forsøgt at give lokale tillidsfolk mundkurv på i sagen om de pressede ambulancereddere.

Sådan siger sektorformand Reiner Burgwald, der reagerer skarpt på oplysninger fra TV2 Lorry om, at tillidsfolk i Region Hovedstaden er blevet presset til ikke at udtale sig om de negative konsekvenser af et stærkt forøget arbejdspres for ambulanceredderne.

”Vores tillidsfolk kommer med en saglig kritik, der har betydning for borgernes sikkerhed og deres eget helbred. Hvis det bliver i orden, at ledelsen vrider folks arm to gange om på ryggen, så risikerer vi at få en kultur, hvor folk ikke tør udtale sig om åbenlyst urimelige forhold. Det er komplet uacceptabelt,” siger Reiner Burgwald.

Sagen om tillidsfolk, der får mundkurv på, starter, da TV2 Lorry afslører, at den nye 1813-ordning har sat ambulanceredderne under stærkt forøget pres, fordi der er kommet mange flere akut-udrykninger.

I går stod tillidsfolk fra Hovedstadsområdet frem og fortalte om meget hårde og lange vagter. De fortalte, hvordan ambulanceredderne til tider blev presset så langt, at det i sidste ende kunne ende galt for personale og borgere.

”Det her er et kæmpeproblem, som skal løses med det samme. Derfor vil jeg gerne kvittere for, at politikerne i Region Hovedstaden har været hurtigt ude og fastslået, at redderen er i deres gode ret til at komme med saglig kritik. Jeg ser frem til et styrket samarbejde mellem regionen og ambulancepersonalet til gave for borgerne tryghed og personalets arbejdsmiljø,” siger Reiner Burgwald.

Netavisen 12. marts 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne