Ryanair: Rå markedskapitalisme?

Af 3F Ungdom

Ryanair er kun begyndelsen. Hvis de får lov til at føre forretning på deres egne vilkår, så vil markedskræfternes frie spil slå os tilbage til stenalderen hvad angår løn og arbejdsvilkår!

 

Ned til 10.000 kr i måneden. Ingen løn under sygdom. Ingen løn ved ferie. Ingen sikkerhed for medarbejderne. Intet ønske om at sikre medarbejderne på den ene eller den anden måde. De skal blot arbejde og være glade for, at de har et arbejde. Sådan er det åbenbart hos Ryanair.

Men alt dette påvirker ikke blot medarbejderne hos Ryanair. Det påvirker os alle. Det påvirker alle, der er ansat i lignende jobs, for hvis Ryanair kan betale så lidt i løn, så kan de andre også. Og tillader vi det i Danmark, så kan vi godt vinke farvel til vores løn og arbejdsvilkår, og sige goddag til lave lønninger og ingen rettigheder.

Når Ryanair kan tilbyde billetter helt ned til 129 kr for en rejse fra København til London, hvem er det så det går udover? Ikke passagerne, som køber billetten, men det går udover den pilot, den stewardesse og den person, der laster flyet. Og det er ikke i orden!

De udfører et stykke arbejde – et stykke arbejde, som gør det muligt for passagerne at rejse ud og opleve verden. Derfor skal de betales på lige vilkår som deres kolleger i andre selvskaber!

Ryanair dumper lønninger, ikke blot for deres egne ansatte, men for alle i en lufthavn, når de kommer med de priser. For der er kun en til at betale for de billige billetter, og det er arbejderen, der sørger for, at du kan komme ud i verden.

Ryanair er kun begyndelsen. Hvis de får lov til at føre forretning på deres egne vilkår, så vil markedskræfternes frie spil slå os tilbage til stenalderen hvad angår løn og arbejdsvilkår!

3F Ungdom

Netavisen 11. februar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater