Lysfest mod offentlighedsloven: Billedreportage

Folkebevægelsen for Åbenhed stod for andet år bag protesten ‘Lysfest mod offentlighedsloven’. Der blev i år holdt lysfest i København, Aarhus, Odense, Randers og Skanderborg. Kampen mod Mørklægningsloven er ikke slut. Loven skal evalueres i 2016 og underskriftsindsamlingen fortsætter. Den er nu oppe på 90.800. Se billeder fra årets lysfest.

 


København. Foto: Poul Hartvigson

Om årets lysfest skrev Folkebevægelsen for Åbenhed på deres facebookside:

4. juni 2013 blev den nye Offentlighedslov vedtaget. I folkemunde blev den hurtigt døbt Mørklægningsloven på grund af dens kraftigt udvidede muligheder for at hindre aktindsigt og dermed afskære befolkningen meget af muligheden for at sikre, at de demokratiske spilleregler bliver overholdt, og der ikke sker misinformation….

Forinden havde 85.000 danskere vist deres modstand ved at skrive under på ’NEJ tak til den nye Offentlighedslov’ i Danmarkshistoriens største online underskriftsindsamling. I skrivende stund har 90.750 skrevet under.

 


Randers. Foto: Ann Alfabet


København. Foto: DirtyDan


København. Foto: Erling Skov Madsen


København. Foto: DirtyDan


København. Foto: Ann Caleda

Skriv under her

NEJ tak til den nye offentlighedslov

Se også

Mørklægningsministeriet støtter den nye offentlighedslov – Folkemøde 15/5 2013
KPnetTV 15. maj 2013

Stop den ny offentlighedslov: Regeringen ønsker ro til at manipulere i fred
Netavisen 15. april 2013


Netavisen 31. december 2014

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne