Svin på sprøjten koster 25.000 menneskeliv

Nogle kalder det en bombe under sundhedssystemet i Danmark. Andre kalder det en tsunami i slowmotion. De europæiske myndigheder har mistet overblikket over spredningen af antibiotika-resistente bakterier fra svin til mennesker.

Eksperter anslår, at mindst 25.000 mennesker i EU årligt mister livet som følge af bakterier, der er blevet modstandsdygtige over for antibiotika og har spredt sig til mennesker.

En retssag mod to journalister afslørede for nylig, at den smittefarlige MRSA-bakterie nu har kostet fire mennesker livet alene i Danmark. De to journalister blev slæbt i retten og idømt dagbøder for at have videregivet fortrolige oplysninger, dvs navne og adresser på 11 inficerede svinebesætninger.

Den grønne netavis har derfor offentliggjort et interaktivt Danmarks-kort, hvor man kan se navne og adresser på 137 svinefarme, som topper på listen med Danmarks højeste forbrug af antibiotika. De har alle et forbrug, der overskrider Fødevareministeriets nye grænser, der snart træder i kraft.

Læs mere her


Besøg den danske grønne netavis

http://www.organictoday.dk/

Se også

Netavisen 10. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne