Krigens køtere hyler

Kommunistisk Politik 8, 2014

Den endeløse ’krig mod terror’ blev proklameret i 2001. Lige siden har imperialistmagterne med USA i spidsen og med Israel som pådriver – sammen med dets vigtigste europæiske allierede og reaktionære vasalstater – gennemført eller anstiftet en hel stribe krige på tre kontinenter – i Asien, Mellemøsten, Afrika og Europa.

Nu lyder der nye uheldsvangre krigssignaler op til NATOs topmøde i den walisiske by Newport, hvor de 28 medlemslande mødes for at planlægge nye varme krige og forstærket oprustning under en ny kold krig, der startede med USA’s/EU’s iscenesatte kup i Ukraine i begyndelsen af 2014.

NATOs nuværende generalsekretær, krigsanstifteren og –forbryderen – nu kaldet  Anders ’Fogh of War’ Rasmussen – har været i Ukraine for at aftale en eskalation af konflikten med Rusland.

NATO bygger op til krig i Polen, Rumænen, De baltiske lande og også Tyrkiet. Danmark er dybt involverer i oprustningen på nordflanken med centrum i Polen.

Blod, terror, løgn og et spindelvæv af nye og gamle krige er den arv, Fogh efterlader, når han den 1. oktober afløses på sin post af den fhv. norske socialdemokratiske statsminister Jens Stoltenberg.

Seje fredsaktivister har indledt 19 dage og hundreder af kilometer ’Lang march mod Newport’, hvor 20.000 demonstranter ventes at deltage i den største protest i Wales i årtier med blandt andet en fredslejr og et alternativt topmøde. Den viderefører en tradition for massive protester ved NATO-topmøderne som tidligere  i Chicago og Strasbourg.

Der er udkommanderet 9000 politifolk i forbindelse med topmødet i en af de største britiske politioperationer nogensinde.

Mens en gigantisk verdensomspændende solidaritetsbevægelse med Palæstina og for boykot af Israel er vokset frem under det mere end månedlange kriminelle og folkeretsstridige angreb på Gazas mænd, kvinder og børn, er en tilsvarende forbrydelse begået i det østlige Ukraine.

Kiev-regeringens NATO-guidede militær, suppleret med nynazistiske dødspatruljer, har bombet byer og bykvarterer, holdt af hvad der i de borgerlige medier kaldes ’oprørerne’ eller ’separatisterne’. Det vil sige modstandere af Kiev-kuppet og den USA/EU-indsatte regering og præsident.

En stor del af østukrainerne er russisk-talende og der er indledt en regulær fordrivelse af russisktalende ukrainere, der altid har boet i landet.

FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, skønner, at 168.000 ukrainske flygtninge har krydset grænsen til Rusland i dette års første syv måneder. Ifølge de russiske myndigheder er sammenlagt 730.000 ukrainere i år  rejst ind i Rusland under en visafri ordning, heriblandt de 168.000 flygtninge. Hundreder af civile er blevet dræbt i bombardementer, beskydning og fascistiske massakrer.

Derudover er der ifølge FN 117.000 ’interne’ flygtninge i selve Ukraine. Tallet vokser dagligt. Titusinder strømmer over hals og hoved fra de byer, regeringshæren har ’befriet’, som Luhansk. Lige nu står et afgørende slag om hovedbyen Donetsk, der havde mere end en million indbyggere.

FN siger, at 1.129 er dræbt og næsten 3.500 såret i Østukraine mellem midten af april og frem til den 26. juli og den nuværende offensiv. Der er mange steder mangel på mad, vand og andre basale fornødenheder. En humanitær katastrofe ties ihjel.

Der er også blevet stille om fly Malaysian Airlines fly MH17. I dagene efter nedskydningen blev ’oprørene’ anklaget for at have ramt det med en raket, og det blev brugt som påskud for at intensivere offensiven i Østukraine. Nu har OSCE-eksperter undersøgt det og fundet spor efter artilleribeskydning og maskingeværer – men ikke af raketter.

Det vil sige, at det ikke er skudt ned fra jorden, men fra et militærfly, som ’separatisterne’ ikke har. Sporene peget på Kiev-regeringens militær.

I det vestlige og mellemste Ukraine vokser modstanden mod regeringens krig mod landets egne borgere. Soldater brænder deres indkaldelsesordrer, mange deserterer. Kvinder, heriblandt soldatermødre, blokerer rundt om i landet motorveje og møder krigspolitikerne med slagsord som ’Kæmp jeres egne krige selv!’, ’Frels vores drenge!’ og ’Stop slagteriet!

Men NATO og Anders ’Fogh of War’ opildner til mere krig: De vil se Ukraine udfordre Rusland og provokere Rusland til krig,

Samtlige USA’s og NATOs krige siden 2001 er endt i kaos og som fiaskoer med frygtelige konsekvenser for befolkningerne.

I Libyen har de vestlige diplomater forladt landet. I Irak føres en blodig sekterisk krig med barbariske massakrer, der nu også har ramt det kurdiske Nordirak og fået USA ti at genoptage bombardementer. Danmark er ved at blive direkte involveret igen.

Den blodige og beskidte krig i Syrien skyller nu ikke bare igen ind over Irak, men også over Libanon.

I Afghanistan er en amerikansk general dræbt og danske soldater, der angiveligt var trukket ud af krigshandlinger, er i ildkamp i Kabul.

Men krigens gale køtere hyler som aldrig før: De vil se mere af det blod, der strømmer profit af.

Se også

Israel: De facto medlem af NATO
Netavisen 27. marts 2013

NATO vedtager strategi for permanent krig
Kommunistisk Politik 23, 2010

Netavisen 21. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne