Det føles som langsom udrensning


Åbent brev til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fra Helle Pedersen

 

 

Kære Mette Frederiksen

Ja – det falder mig lidt svært at skrive kære, for jeg er en af dem, som du har ramt hårdt med dine reformer. Som førtidspensionist finder jeg det fuldstændig urimeligt, at jeg skal være medforsørger af en kontanthjælpsmodtager på 62 år, som er gammel og syg, og som alle ved, aldrig kommer i arbejde.

Vil du være sød at forklare mig følgende:

Man mener, at en enlig førtidspensionist kan klare sig for kr. 17.660

En samboende eller gift førtidspensionist kan klare sig for kr. 15.011 indtil partneren tjener omkring 23.000 kr. så trækkes et mindre fradrag fra pensionen i forhold til samboendes indtjening

Men – hvis en førtidspensionist bor sammen med en kontanthjælpsmodtager, kan man pludselig klare sig med en kontanthjælp, som ligger betydeligt under en samboendes pension.

Vil du være sød at forklare mig, om det er, fordi man mener, at bor man sammen med en kontanthjælpsmodtager, behøver man ikke samme mængde medicin, som hvis man bor sammen med en person i arbejde???

Eller er man bare ikke så meget værd som en pensionist, der bor sammen med en i arbejde? Eller er husleje, el, vand og varme samt mad billigere for en, der bor sammen med en kontanthjælpsmodtager, end for en, der bor sammen med en, der er i arbejde???

Jeg forstår det simpelthen ikke.

Forleden var der 2 mennesker, der forsøgte at tage livet af sig selv grundet din reform om gensidig forsørgelsespligt – de skrev afskedsbrev på facebook og forsvandt. Begge blev reddet, men hvad sker der næste gang – din reform har virket i 2 måneder – og 2 har allerede forsøgt at begå selvmod grundet dem – hvor mange bliver det på et år …. eller til næste år, når vi rammes for fulde hammer??? Er du rede til at påtage dig ansvaret for disse menneskers liv eller eventuelle død???

I dag læser jeg så, at man også bruger dine reformer til at tvinge udviklingshæmmede i fleksjob. Uagtet at den udviklingshæmmede mentalt ikke er mere end 10 år. Var det meningen med din reform??? Går du ind for børnearbejde, for det må det vel siges at være, når personens mentale habitus ikke er mere end 10 år?

Du snakker om ret og pligt – for mig at se, har vi pligt til at rette ind – og ret til at holde kæft og bare bøje os for, at vi ikke længere er noget værd som mennesker – hverken vi, der er syge, dem der er gamle, dem der er udviklingshæmmede eller handicappede eller dem, der bare ikke kan få arbejde.

Det føles som en langsom udrensning – er det det??? For så ville jeg få meget større respekt for dig, hvis du sagde det lige ud.

Eller viser det sig, at det her rent faktisk er gået meget værre, end du havde regnet med?? Så vær stor og indrøm det og få respekten for det.

Kære Mette – jeg regner ikke med, at du vil svare mig – hvorfor skulle du – jeg er jo bare borger i det land, du og dit parti regerer – ikke nogen særlig

Med venlig hilsen

Helle Vingilf Pedersen

Mail afsendt til Mette Frederiksen

Indlægget først bragt på Marins Thiemkes blog – se mere

MARTIN THIEMKE – KORT OG KLART

Netavisen 11. marts 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne