Til forsvar for velfærden: Reportage fra den landsdækkende demonstration d. 8. februar

En landsdækkende bevægelse der retter sig mod generalangrebet på levevilkårene – mod regering og folketings endeløse række af ‘reformer’ er under opbygningen. En bevægelse der samler til forsvar for velfærdsrettighederne. Lokale grupper gik på gaden d. 8. februar i en række byer landet over.

“Vi er en del af en landsdækkende aktionsdag for at bevare velfærden. Regeringen er allerede igang med flere nedskæringsreformer, reaktioner er påkrævet”, som de skrev i København.

Se video fra KPnetTV: Aktionsdag for velfærd i mange byer landet over – demonstrationer 8.2. 2014

Randers


Foto: Egon Thomsen

I Randers blev der holdt sørgeoptog for den bortgangne velfærd. Marianne Grann sagde bl.a.:

“Vores sikerhedsnet forsvinder. Vores forældre og bedsteforældre byggede velfærden op, vi har slåsset kampen én gang, nu gør vi det så igen”.

Se mere her

Her bisættes velfærden
Ekstra Bladet, video 8. februar 2014

Velfærden er død
TV2 Østjylland 8. februar 2014

Sørgeoptog i Randers for den velfærd politikerne er ved at slå ihjel

Vestjylland

Marianne Andersen fra Bevar Velfærden sagde bl.a.: “Vi er trætte af reformer, der skærer ned på velfærden. Det skal stoppes nu. Reformerne skal rulles tilbage og velfærden skal sættes på dagsordenen igen”


Foto: Helle Baunsgård

Også her fortsætter bevægelsen og Bevar velfærden Vestjylland holder opfølgningsmøde den 27. februar klokken 18.30. Formentlig i FOA`s lokaler, Holstebro.

Se mere her

Demonstration mod velfærdsforringelser
TV Midt-Vest 8. februar 2014

Bevar velfærden Vestjylland

Horsens

I Horsens stod ‘Behandl os ordentligt’ bag dagens demonstration. Se mere

Demonstration for genindførsel af velfærden, Horsens

De svageste råbte op
HorsensPosten 8. februar 2014

Odense

Under overskriften Bevar velfærden – Demonstration mod velfærdsamputation gik man på gaden i Odense.

 

Manifestationen fandt sted på Flakhaven ud mod Gågaden. Der blev konstateret at dette her blot var en start og her lagt op til udvikling af en modstandbevægelse mod velfærdsamputering 1 gang om måneden henover foråret.

“Vi fortsætter “Folkebevægelsen” og arbejder på en ny demo den 8. marts, hvilket også er “kvindernes kampdag” – derfor meget nærliggende at bruge den gensidige forsørgerpligt, som et tema.
Vi mødes igen på mandag kl 18.30 – 20.30, på “paraplyen” i Nørregade”.

Se mere

Bevar velfærden Odense

Esbjerg

Iskold demonstration mod kolde reformer
JydskeVestkysten 8. februar 2014

Demonstration – Giv os velfærden tilbage

København

“Vi siger farvel til velfærd, solidaritet, empati, forskellighed, menneskelighed og demokrati.

Kontanthjælpsreform, sygedagpengereform, gensidig forsørgerpligt, plejebesparelser, SU reform, højere pensionsalder, mørklægningslov, løndumping og nyttejobs, skattelettelser for de rige og besparelser for de fattige. Velfærden er allerede afskaffet for en stor del at Danmarks befolkning….” Stod der i indkaldelsen.

Demonstrationen startede med at vise solidaritet med murernes kamp mod social dumping.

 


Foto: Gabriell Engelfjer

og gik fra Dansk Byggeri – hvor murerne aktioner – videre til Rådhuspladsen


Foto: Dan Stenberg Robles


Foto: Dan Stenberg Robles


Gerd Berlev holdt tale og sagde bl.a.:

Tak for ordet. Først en lille opsang om, hvorfor vi fra Far-vel-færd har valgt at starte her sammen med jer murere:

1. januar 2014 vil gå over i historien som en skændsel: Det blev dagen hvor den sociale massegrav, som vi troede var lukket for altid, åbnede sig igen, og blev fyldt med titusinder af ofre for dagpenge-, kontanthjælps-, førtids- og fleks- med flere nedskærings-reformer.

 ’Velfærdstaten Danmark’ ligger i samme grav. Den nåede ikke engang at blive 50. Nu gælder EU’s discount-model, og den barberes baglæns år for år i alle unionslande. Pensionsalder og arbejdstid skal op mens lønninger og jobsikkerhed skal ned og sociale ydelser barberes til et absolut minimum. Tyskland Harts 4 danner model for danske regeringer. Og der skabes den rejsende arbejdstyrke, kapitalen altid har drømt om.

Troen på SR(SF) regeringen er pist væk. Den kom til på løfter om en ny politik, men påtog sig at fortsætte den borgerlige regerings politik og sende regningen for krisen til arbejderne og befolkningen.

For samfundets underste er nedturen katastrofal. Sulten banker på og frygten for fremtiden, med nye straffe for at blive arbejdsløs, syg, gammel, handicappet, samboende. Denne frygt banker også de arbejdende på plads til at godtage elendige overenskomster. Det er jo ikke nemt at vide hvor længe man har jobbet, når der står en hær af udmarvede nyttejobbere og udfaldne fra dagpenge og kontanthjælpssystemet parat til at tage over sammen med skruppelløse dækfirmaer, der sælger billig arbejdskraft fra øst-landene. EU’s frie bevægelighed øger udnyttelsen af arbejdskraften og aktionærer og kapitalister mæsker sig i store profitter.

Vi har fået privatiseringer af arvesølvet til gavn for internationale finansskurke, vi har fået skattelettelser til gavn for de rige, og besparelser på alt hvad der er til gavn for de fattige. Vi har fået SU-stramninger, så de studerende kommer hurtigere ud på arbejdsmarkedet.

Det vi ser, er kapitalens benhårde offensiv mod arbejderklassen, mod folk på overførselsindkomster, og mod dele af ’middelklassen’. Både politiske og sociale rettigheder skal fjernes, reallønnen skal presses stadig længere nedad, og den daglige og ugentlige arbejdstid skal øges. Livsarbejdstiden som slave for kapitalen skal forlænges.

Der findes kun ét svar: Benhård kamp – arbejdende og arbejdsløse sammen.

Rul reformerne tilbage! Social genopretning nu! Lad de rige selv betale deres krise!

Nu vil demonstrationen Far-vel-færd gå til rådhuspladsen. Vi har demonstrationstilladelse. Det betyder at vi går på gaden med banneret forrest. Og tak til murerne. God kamp. Vi ses inden længe.

Se mere

Bevar velfærdssamfundet, Københavnerdelen

Netavisen 8. februar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne