Den nyliberale EU-politik under pres: SF forlader regeringen

Modstanden mod regeringens nyliberale EU-politik er med DONG-salget blevet så udtalt, at den har udkrystalliseret sig også indenfor SF. SF forlader regeringen og Annette Vilhelmsen træder tilbage som formand. Tiden er for længst inde til at Enhedslisten trækker støtten til regeringen.

Modstanden mod regeringens nyliberale EU-politik er med DONG-salget blevet så udtalt, at den har udkrystalliseret sig også indenfor SF. Baglandet har været i oprør over handelen med Goldman Sachs og store dele af befolkningen vender sig i mod den uendelige række af nyliberale reformer. Senest kontanthjælpsreformen, der halverer et stort antal menneskers levegrundlag og med den gensidige forsørgerpligt bomber ligestillingen årtier tilbage.

Annette Vilhelmsen og SF’s top forsøgte til det sidste, at fastholde støtten til regeringen uanset hvad og fik et flertal i partiets landsledelse for DONG-salget onsdag aften.

En del af folketingsgruppen indså, at et ja ville være den sidste søm til ligkisten for SF og nægtede at stemme for. Statsminister Helle Thorning Schmidt tog det næste skridt og truede med at smide SF ud af regeringen, hvis ikke alle makkede ret og stemte ja til finansspekulanten Goldman Sachs.

Fem medlemmer af folketingsgruppen nægtede at parere ordren og Annete Vilhelmsen valgte at komme statsministeren i forkøbet, trak sig fra formandsposten og meldte SF ud af regeringen. SF fortsætter som støtteparti for regeringen.

Tiden er for længst inde til at Enhedslisten trækker støtten til den nyliberale regering og deltager i opbygningen af bevægelsen for en anden politik. En bred organisering mod regeringens nyliberale ‘reformer’, som flere og flere finder nødvendig.

Læs også

SF har afsløret sig som et borgerligt og reaktionært parti: Hvad så ?
Netavisen 3. maj 2013

2014: Til modangreb mod kapitalens offensiv !
Netavisen 1. januar 2014

Når rød og blå bliver et fedt
KPnet Blogs 21. december 2013

Netavisen 30. januar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne