7 små ministre …

Ti små cyklister kom til en cykelsti – En kørte udenfor, og så var der ni

I  børnesangen var der 10, der var 9, der var 8, der var 7 … små cýklister ude på tur .

I dag er cyklisterne blevet voksne og ministre, og kører på stribe den sidste tur i deres fine biler …

Medierne og det politiske system fremstiller udrensningerne som en del af en proces, der først og fremmest skal sikre, at de fornemme demokratiske normer respekteres.

Så som at ministre ikke må lyve over for folketinget.

Og det er ikke kun Pia Kjærsgaard og hendes partifæller, der skriger sig hæse som dydens vogtere.

Hun og hele folketinget har til gengæld været fuldstændig tavse om, at Anders Fogh Rasmussen og hans krigsforbryderiske VK-regering sendte Danmark ud i en ulovlig krig med enorme omkostninger på baggrund af en gigantisk løgn overfor både folketing og befolkningen.

Gjaldt de høje moralske og demokratiske standarder for alvor, var Fogh ikke bare blevet fyret, men også stillet for en rigsret.

Den bedrøvelige sandhed er at ministerstormene bare er en del af det parlamentariske spil. Hvem der må gå, og hvem der overlever, bestemmes især af taktiske manøvrer, studehandler og flertalskonstellationer.

Hele syv små ministre fra Thorning-regeringen er nu væk i løbet af kun to år.´Én efter én.

De seneste er  justitsminister Morten Bødskov (S) og  udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Disse to og deres fem fhv. kolleger  er til gengæld økonomisk sikrede i resten af deres liv.

Modsat den befolkning, hvis pensioner og sociale sikringsydelser både Thorning-regeringen og Fogh-Løkke regeringerne har beskåret stadig mere. Den politiske elite sørger godt for sig selv.

De faldne og syge ministre afløses i en rokade, der gør den tidligere SF-formand Holger K. Nielsen til ny udenrigsminister og  Karen Hækkerup (S) til justitsminister.

Det tykpandede og højtråbende socialdemokratiske EU-parlamentsmedlem Dan Jørgensen bliver fødevareminister og den mere anonyme cand. mag. Jonas Dahl (SF) skatteminister.

Jørgensen trækker sig nu som burhønsenes talsmand for at lytte mere til fødevareindustrien. Skatteminister Jonas Dahl skal administrere gavmilde skattelettelser til Danmarks  rigeste, der er en del af finanslovaftalen, sammen med de brutale sociale nedskæringer.

Finansloven skal endeligt vedtages af folketinget i dagene op til jul sammen med flere  nyliberale og asociale EU-nedskæringsreformer som sygedagpengereformen.

Fra 1. januar træder kontanthjælpsreformen og det meste af SU-reformen i kraft.

Netavisen 12. december 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne