Al den snak om historiske investeringer i uddannelser – det er LØGN

I Århus talte Formanden for Studenterrådet, Per Dalbjerg ved onsdagens manifestation imod Fremdriftsreformen ved Stakladen. Han sagde bl.a.:


Studerende på Aarhus Universitet demonstrerer mod ‘Hurtigere-ud-reformen’. Foto: Studenterrådet ved Aarhus Universitet

I går var vi 700 mennesker til et stormøde lige ovre på den anden side af vejen. Det var FEDT!

Vores manifestation i dag er resultatet af det stormøde. Det var ikke os med titlerne, der foreslog det og det var slet ikke os der har gennemført det – det var jer! En spontan manifestation bygget på en vrede og frustration både mod den manglende handling fra universitetet og en elendig minister med en elendig reform.

Fremdriftsreformen er en regulær katastrofe mod vores uddannelsessystem, den vender op og ned på hele vores måde at studere på. Væk med fleksibilitet, plads til forskelligheder, fordybelse, praktikophold, udveksling, innovation, forskningsår, tid til reeksamener og så videre. I stedet er det 60 point eller mere, og hvis ikke – er det ud af døren.

Den her reform går ikke bare udover de svageste – den går ud over ALLE. Næsten alle dumper eksamener og mange oplever helt fair grunde til at afmelde eksamener, men det bliver slut nu. Ingen hensyn til årsager eller grunde – alle bliver skåret over en kam – det er en ren pølsefabrik.

I øvrigt en pølsefabrik som nu skal producere flere, på hurtigere tid, på færre penge. Det holder ikke – vi har i år brugt udtrykket en ungdomsfjendsk regering – jeg vil tillade mig at kalde det en samfundsfjendsk og lystløgner regering– alt den snak om historiske investeringer i uddannelser – det er LØGN. Det er ene og alene en direktionsgruppe, der tror de er leder af en pølsefabrik.

Fremdriftsreformen har vi valgt at omdøbe til: HURTIGERE-UD-REFORMEN, for man skal kalde en spade for en spade. Reformen får den konsekvens at færre gennemfører en uddannelse, og dem der gør, får en af ringere kvalitet. Tilsætter man så de massive besparelser på AU bl.a. grundet bevidst underfinansiering af universiteterne – ja så får man det, man kun kan kalde en katastrofe.


Foto: Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Se yderligere information fra Århus Studenterråd her og på facebook

Se også

Video fra KPnetTV: nej til ‘hurtigere-ud-reformen’
KPnetTV fra København 27. november 2013

Aarhus Universitet skal spare 200 millioner: Privatisering af universiteterne kører efter planen
Netavisen 29. november 2013

Netavisen 29. november 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne