Længe leve den internationale solidaritet med det tyrkiske folks kamp  

Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)

I den forløbne uge har verden været vidne til dannelsen af en omfattende og massiv bevægelse imod det herskende partis politik, ’Retfærdigheds- og Udviklingspartiet’ – AKP i Tyrkiet.

Medierne i de ’demokratiske’ lande forsøgte at stoppe udbredelsen af kendskabet til udviklingen af begivenhederne i Tyrkiet til verdensoffentligheden, men bevægelsens styrke og masserapporteringer om begivenhederne brød de imperialistiske mediers tavshed.

Rapporterne viste brutaliteten hos de undertrykkende kræfter, der styrer Tyrkiet. De viste også verden bevægelsens hurtige vækst, dens spredning og krav.

Denne nye og enestående bevægelse i Tyrkiet har sine rødder i den økonomiske og sociale situation i landet. På trods af den bedrageriske propaganda om ’den store økonomiske vækst’ i Tyrkiet truer fattigdom, arbejdsløshed, sult og inflation befolkningens liv.

Det er almindeligt kendt at 30 procent af samfundet lever under den fattigdomsgrænse regeringen har sat og at inflationen er på mere end 11 procent om året.
De sidste 10 års neo-liberale politik fra ’Retfærdigheds- og Udviklingspartiet, repræsenteret af premierminister Erdogan – privatiseringen af mange brancher i samfundslivet, den øgede eksport af finanskapital til Tyrkiet fra de imperialistiske magter med udplyndring og opnåelse af nye markeder som formål – alt dette har lagt et enormt pres på befolkningens levevilkår.

Samtidig har Tyrkiets politiske afhængighed af imperialistmagterne, NATO-medlemskabet, alliancen med det racistiske og kriminelle Israel, levering af forsyninger til og mobiliseringen af de middelalderlige kræfter imod Syrien, undertrykkelsen af politisk frihed, nye love i retning af islamisering af samfundet, angreb på sekulære love og propaganda for genrejsningen af det ottomanske rige i Mellemøsten – forvandlet Tyrkiet til en tikkende bombe.

Ødelæggelsen af Gezi Park i Istanbul, fældning af parkens træer for at kunne bygge et indkøbscenter, var dråben der tændte det tyrkiske folks eksplosion af vrede og had mod den politiske magt der forsvarer de eksisterende forhold.

Irans Arbejdets Part (Toufan) støtter den modige kamp der kæmpes af arbejdere, kvinder, unge, sygeplejersker, læger, forfattere og intellektuelle i Tyrkiet imod Erdogans regering og opfordrer alle broderpartier og organisationer, de revolutionære og progressive kræfter, og alle frihedselskende enkeltpersoner til at udtrykke solidaritet med det tyrkiske folk.


Længe leve solidariteten mellem det iranske og det tyrkiske folk!
Ned med den imperialistafhængige regerende magt i Tyrkiet!

Irans Arbejdets Parti (Toufan)

WWW.Toufan.org

Oversat af Kommunistisk Politik efter:

Long Live International Solidarity with the Struggle of the People of Turkey!

Netavisen 10. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne