Lav faglig puls

Faglig kommentar

Pulsen på det faglige miljø i København er ganske tæt på skindød, skal man tro den første melding fra et møde onsdag den 23. januar i et netværk for fagligt aktive der samlede 50, og kalder sig Faglig Tillid.

Der var ellers lagt op til, at der endelig skulle begynde at ske lidt mere end at holde hånden over den socialdemokratiske regering. Nu da tusinder falder ud af dagpengesystemet uden at der løftes en finger.

I indkaldelsen hed det bl.a., at der skulle diskuteres hvordan

”vi som faglige kan bekæmpe arbejdsløsheden og den sociale dumping som rigtig mange nu kommer til at opleve,”

Efter mødet står svaret på det spørgsmål og blafrer for sig selv.

Konkret er der tale om at støtte op om det landsdækkende aktivistmøde, som Græsrodsnetværket ’Solidaritet eller frit fald’ inviterer til på lørdag. Og derfra bakke op om aktiviteter den 14. marts i forbindelse med en international fælleseuropæisk aktionsdag og endelig opbakning til et landsdækkende fagforeningstræf i april måned.

De svinger sig sikkert også op til et nyhedsbrev, lyder det fra arrangørerne.  Kan udkommet summeres op til at finde hinanden på Facebook og så støtte et eller andet om 2 måneder?

Nu skal man jo ikke drille, men også regeringen har annonceret, at den vil bruge de næste 10 uger under tænkehatten mens den kommer op med forslag, der skal sætte gang i væksten, nu da ALLE deres tal og prognoser har vist sig at være varm luft og talmagi.

Det fælles træk for alle fagligt aktive, uanset om man er ansat i IT branchen, transport eller i byggeriet, er kamp mod social dumping, fortæller arrangørerne uden at tydeliggøre om de ser denne kamp som en del af en international strømning eller det bare er en variant over forsvaret for ”den danske model”.

I det hele taget har man fravalgt at skrive en erklæring fra mødet – så der kom ingen officielle markeringer til kollegaer og intet politisk grundlag.

Som arrangørerne fortæller: der er ikke tale om et traditionelt tillidsmands forum, men mere græsrodsorganiseret. Et værktøj for tillidsfolk på gulvet, der kan bruge det som et netværks sted.

Hvilket så betyder fri ret til de fagforeningsansatte arrangører til at tegne den politiske profil, og mon man kan gætte på, at de til efteråret vil støtte op om en socialdemokratisk borgmester når der er kommunalvalg?

Enkelte deltagere prøvede at slå til lyd for, at der skulle kæmpes for en ny politik, men kom også med forslag om at fagbevægelsen skulle stille sig i spidsen for at samle ideer ind gennem tillidsfolk. Og det hele kom til at lyde mere som overenskomst forberedelse end egentlig kamp mod regeringens nedskæringsreformer.

Og nu vi er ved spørgsmålet om overenskomster, så var det spøjst fraværende i lyset af, at der netop pågår overenskomstforhandlinger i det offentlige og der er lagt op til reallønsfald og angreb på lærernes arbejdstidsregler og meget andet skidt.

Lidt mere vision og aktion efterlyses! Arbejdsgiverne er ikke så bovlamme og taler ublu om, at lønnen på arbejdskraft skal længere ned end kineserne og arbejdstiden op, og skatter og afgifter skal fjernes for erhvervslivet.

 


Netavisen 25. januar 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater