Århus: Budskab til kampdag

Deltagere i 1. maj i Århus blev mødt med skilte og løbesedler imod den nye regering. APKs budskab var en velkommen opmuntring i en ellers aldeles trist dag for dem, der søgte efter, hvornår opgøret med den borgerlig politik begynder.

Det skulle ellers være en ægte festdag. Det er første gang i mange år at socialdemokraterne faktisk taler til 1.maj som medlem af en siddende regering. Og fra talerstolen fik Mette Frederiksen, minister for tæsk til arbejdsløse, lov til at udbrede sig uhindret.

Enhedslisten og deres støtter på venstrefløjen der gennem årerne i opposition har råbt op om at stemme på en socialdemokratisk regering. Med løftet om at alting ville blive bedre. Nu står de med resultatet, ikke et komma er ændret i politikken.

Nu er budskabet: tålmodighed!? Så skal alting nok blive bedre efter næste valg.

Som flere deltagere nøgternt konstaterede, da de forlod fest og fadøl og den parlamentariske cirkusplads: Det er ikke derfra der kommer et opgør med den borgerlige politik.

Netavisen 2. maj 2012

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne